V.Dambrauskas: iš rinktinės grįžę žaidėjai dega noru parodyti, kad moka žaisti futbolą

Šeštadienį Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės turnyro pusfinalyje FK „Žalgiris“ susitiks su Marijampolės „Sūduva“. Pernykščių taurės turnyro finalininkų akistata vyks Marijampolės „Arvi“ arenoje. Abiem komandom tai bus pirmos oficialios rungtynės po dvi savaites trukusios pertraukos.

Rugpjūčio 26 dieną LFF taurės turnyro ketvirtfinalyje 8:0 Vilniaus „Panerio“ ekipą sutriuškinę „Žalgirio“ futbolininkai gavo kelias poilsio dienas, o rugpjūčio 30 d. pradėjo ruoštis pusfinalio mačui. Įvadinės treniruotės buvo surengtos Senvagės gimnazijos aikštėje, po to nugalėtojų titulą ginantys žalgiriečiai persikėlė į sostinės Vingio parko stadioną.
 
„Žalgirio“ futbolininkai ne tik intensyviai darbavosi treniruotėse, bet ir sužaidė vienerias draugiškas rungtynes. Antradienį be dalies pagrindinės sudėties futbolininkų žaidęs „Žalgiris“ 2:1 įveikė šalies I lygoje rungtyniaujantį Kėdainių „Nevėžį“. Kalbėdamas apie pasirengimą LFF taurės turnyro pusfinaliui, komandos vyriausias treneris Valdas Dambrauskas konstatavo, kad viskas vyko pagal planą. „Turėjome ilgesnį treniruočių ciklą, kurį antradienį užbaigėme draugiškomis rungtynėmis. Manau, kad per praėjusią savaitę padirbėjome labai produktyviai. Kryptingai paskirstėme fizinius krūvius, tiek ir taktinį darbą treniruotėse, tad šeštadienio dvikovai su „Sūduva“ būsime pasiruošę, – teigė „Žalgirio“ strategas. – Manau, kad natūrali Marijampolės stadiono danga nesukels mums didelių problemų. Šį mėnesį mes daugiausiai žaisime būtent ant žolės, tad kryptingai tam ruošėmės, specialiai treniravomės Vingio parko stadione. Adaptacija vis dar vyksta, bet žaidėjai jau daug geriau jaučiasi ant natūralios dangos, supranta, kaip juda, kaip atšoka kamuolys, gali vis geriau kontroliuoti savo judesius, plastiškumą. Žolė tikrai nebus kažkoks faktorius, dėl kurio mes negalėtume siekti maksimalaus rezultato LFF taurės varžybose ir A lygoje“.
 
Tiesa, treniruotėse su komanda darbavosi ne visi žalgiriečiai. Tik trečiadienį prie komandos prisijungė iš Lietuvos nacionalinės rinktinės sugrįžę futbolininkai – Darvydas Šernas, Linas Klimavičius, Egidijus Vaitkūnas ir Mantas Kuklys. Ketvirtadienį sugrįžo ir Danijoje su šalies jaunimo rinktine viešėję Danielis Romanovskis, Pijus Petkevičius ir Karolis Uzėla bei treneris Andrius Skerla. Sugrįžusių futbolininkų ir trenerių nuotaikos nebuvo pačios geriausios, nes per praėjusią savaitę nacionalinė ir jaunimo rinktinės patyrė labai skaudžius smūgius.

Vis dėlto, V.Dambraukos teigimu, komandoje futbolininkai turės progą atsitiesti po nesėkmių ir vėl pajusti pergalių skonį. „Futbole taip jau yra, kad jei vieneriose rungtynėse nutinka kokia nors nesėkmė, visi laukiame kitų rungtynių, nes norisi kuo greičiau išeiti į aikštę ir reabilituotis. Manau, kad šioje vietoje problemų nebus. Žaidėjai iš rinktinės grįžo namo, į savo klubą, jie tikrai dega noru parodyti, kad moka ir gali žaisti futbolą. Neabejoju, kad šeštadienį jie taip ir padarys“, – patikino V.Dambrauskas.
 
Šeštadienį Marijampolėje „Žalgirio“ gerbėjai tikrai neišvys bent vieno futbolininko. Sezono pradžioje prie daugkartinių šalies čempionų prisijungęs Serge‘as Nyuiadzi nuomos pagrindais persikėlė į Rumuniją ir iki kitų metų vidurio gins Džurdžu „Astra“ komandos garbę. Pasak V.Dambrausko, šį sezoną visuose turnyruose 20 rungtynių sužaidusio ir 4 įvarčius pelniusio atakuojančio saugo netektį turės kompensuoti kiti futbolininkai.

„Manau, kad mes komandoje turime daugiau lygiaverčių futbolininkų. Aišku, Serge‘as paskutiniu metu demonstravo gerą sportinę formą, sėkmingai žaidė ne tik Čempionų lygoje, bet ir Lietuvos futbolo A lygos rungtynėse. Visada sakau, „Žalgiris“ nėra vieno žaidėjo komanda. Mes turime gan ilgą atsarginių žaidėjų suolelį, o išvykus vienam futbolininkui pas kitus atsiranda motyvacija ir noras įrodyti, kad jie irgi gali užimti atsilaisvinusią vietą“, – teigė V.Dambrauskas.
 
„Žalgirio“ ir „Sūduvos“ dvikova LFF taurės turnyro pusfinalyje Marijampolėje šeštadienį prasidės 15 val. Kitame pusfinalyje dėl kelialapio į finalą kovos Kauno „Stumbras“ ir Pirmoje lygoje rungtyniaujantis „Vilniaus Vytis“. Šios rungtynės taip pat įvyks šeštadienį, 18 val. LFF stadione.