V.Dambrauskas: "Kai darai tokias vaikiškas klaidas, laimėti labai sunku"

FK „Žalgiris“ antrose A lygos rungtynėse iš eilės susitiko su pagrindiniais persekiotojais – ir antrą kartą dvikova baigėsi lygiosiomis. Šį kartą 21 turo rungtynėse žalgiriečiai pasidalino po tašką su antroje vietoje žengiančiais „Trakų“ futbolininkais.

Šeštadienį vakare Vilniaus LFF stadione vykusi A lygos lyderio, čempionų titulą ginančio „Žalgirio“ ir vicečempionų „Trakų“ akistata prasidėjo ir baigėsi žalgiriečių įvarčiais. Pirmame kėlinyje pasižymėjo rezultatyviausias lygos žaidėjas Darvydas Šernas, o antrame kėlinyje 10 įvartį į savo sąskaitą įsirašė Elivelto. Tačiau „Trakų“ ekipos kapitonas Arūnas Klimavičius realizavo du 11 m baudinius ir rungtynės baigėsi lygiosiomis 2:2.

Po rungtynių „Žalgirio“ ekipos vyriausias treneris Valdas Dambrauskas teigė, kad lygiosios jo netenkina. „Kiekvienas rungtynes norime laimėti, bet kai darai tokias vaikiškas klaidas, nerealizuoji savo progų, laimėti labai sunku. Kovos su „Trakais“ visada būna bekompromisinės, ne išimtis ir ši. Abi komandos norėjo laimėti. Gal mes turėjome daugiau geresnių progų, bet ir „Trakai“ sužaidė geras rungtynes, tad nugalėti galėjo tiek viena, tiek kita komanda“, – konstatavo V.Dambrauskas.
 
Lygiosiomis nebuvo patenkintas ir „Trakų“ ekipos strategas Olegas Vasilenko. „Be abejo, mes irgi norėjome laimėti. Mums tai yra natūralu. Kita vertus, reikia pastebėti, kad nors rungtynių grafikas šiuo metu labai įtemptas, bet mes išlaikėme tempą iki pat dvikovos pabaigos. Apmaudu tik, kad praleidome visai nebūtinus įvarčius. Kita vertus, sužaidėme pakankamai patikimai gynyboje, neleidome varžovams sukurti daug realių progų. Ir visas rungtynes žaidėme savo futbolą, o tai ir yra svarbiausia“, – teigė O.Vasilenko.
 
„Trakai“ A lygoje be pralaimėjimų žengia nuo gegužės 3 d., kai svečiuose 0:1 nusileido Utenos „Uteniui“. „Žalgiris“ paskutinę nesėkmę čempionate patyrė birželio 2 d., kai Kaune 0:2 pralaimėjo „Kauno Žalgiriui“. Trakų komandos serija be nesėkmių trunka jau 10 rungtynių, o žalgiriečiai nepralaimi 7 turus iš eilės. Tiesa, komandas turnyro lentelėje ir toliau skiria solidus atstumas. 21 mačą sužaidęs „Žalgiris“ turi 47 taškus, o „Trakų“ kraityje – 38 taškai (po 20 rungtynių).
 
„Pastaroji serija nėra kažkuo išskirtinė. Pradžioje sezono turėjome ilgą pergalių seriją, o dabar – tik nepralaimėtų rungtynių. Pažiūrėsime, kieno serija truks ilgiau. Aišku, tam tikras išsibalansavimas po pralaimėjimo Čempionų lygoje vis dar jaučiasi, bet mes išlaikome savo pozicijas čempionate ir prie pirmos vietos priartėti niekam neleidžiame“, – sakė V.Dambrauskas.
 
Artimiausias rungtynes „Žalgiris“ žais rugpjūčio 16 d. Trečiadienį 20 val. LFF stadione žalgiriečiai susitiks su FK „Jonava“ ekipa.