V.Dambrauskas prieš susitikimą su "Žalgiriu": kuo sunkiau, tuo įdomiau

Panevėžio "Ekrano" strategas Valdas Dambrauskas realistiškai žvelgia į būsimą kovą su šalies čempionu Vilniaus "Žalgiriu". Daug ką pasako surinktų taškų skaičius, A lygos turnyro lentelės pozicijos bei komandų sudėtys. Pasak vyriausiojo trenerio, niekas ekraniečių neteis, kad ir kaip sužaistų mėlynai raudoni prieš A lygos lyderius ir praėjusių metų čempionus.

- Šeštadienį A lygoje ekraniečių laukia šalies čempionai "Žalgiris", kokiomis nuotaikomis mačą pasitinka "Ekrano" ekipa?

- Ruošiamės kaip eilinėms A lygos rungtynėms. Aišku, "Žalgiris" yra čempionai, tačiau būsimo mačo labai nesureikšminame. Du kartus šiemet jau žaidėme su jais ir žinome, koks tai varžovas, kokios būna rungtynės ir ko galima tikėtis. 

- "Ekraną" vasarą sukrėtė nemaži pokyčiai, tai stipriai paveikė komandos žaidimą?

- Lengva tikrai nebus. Mūsų komandos problemos niekaip nesibaigia, viduryje sezono pasitraukė 8-9 žaidėjai. Reikėjo peržiūrėti beveik visą sudėtį, trūko laiko susižaisti. Tai darbas, kuris užima ne savaitę ir ne dvi.

Nepaisant to, trečią ratą pradėjome neblogai. Žvelgiant pagal surinktus taškus, tai ko gero sėkmingiausia rato pradžia lyginant su pirmuoju ir antruoju ratu: po ketverių rungtynių esame iškovoję 3 pergales. Vadinasi, kažkaip sukamės, einame į priekį.

- Būtų kvaila klausti, kas šioje poroje turi daugiau galimybių.

- Nėra jokių abejonių, šeštadienį vienareikšmiškai "Žalgiris" bus favoritas. Mūsų trumpas atsarginių suolelis, komanda ir taip "subyrėjusi", be to, du žaidėjai praleidžia rungtynes dėl surinktų geltonų kortelių.

Tačiau kaip sakoma - kur užsidaro durys, ten atsidaro langas - kažkas turės šansų pasireikšti. Praėjusiose rungtynėse mūsų sudėtyje trys žaidėjai debiutavo. Žiūrėsime, galbūt pora žaidėjų vėl mūsų gretose debiutuos.

Šį sezoną "Ekranui" kuo sunkiau, tuo įdomiau.

- Ar yra pozicija ar sritis, kur ekraniečiai gali jaustis pranašesni už būsimus varžovus?  

- Ko gero, mūsų pranašumas - tik namų aikštė. Aišku, vienas dalykas, mes nejaučiame jokio spaudimo dėl būsimų rungtynių. Nebus katastrofa, kad ir kokiu rezultatu sužaistume. "Žalgiris" taip pat turi tam tikrą taškų rezervą, neturėtų jausti ypatingo spaudimo žūtbūt laimėti. Net jei prarastų taškus, jie lieka pirmoje vietoje ir su gana nemaža atsarga. 

Juo labiau, dabar toks metas, kai viršuje esančios ekipos kovoja viena su kita, kažkas praranda taškus ir tas atstumas nuo "Žalgirio" nemažėja. Neabejoju, kad sostinės ekipa antrus metus iš eilės laimės čempionatą ir jiems prieš mus eilinės rungtynės", - apie šeštadienio būsimą kovą kalbėjo "Ekrano" vyriausiasis treneris Valdas Dambrauskas.

Primename, "Ekrano" ir "Žalgirio" rungtynės vyks šeštadienį, 18.00 val. "Aukštaitijos" stadione.

fkekranas.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...