V.Dambrauskas: "Rugsėjo mėnesį turime užbaigti pradėtus darbus"

Vilniaus „Žalgiris“ užtikrintai keliauja link čempionų titulo. Vilniečiai iškovojo devintąją iš eilės pergalę „SMScredit.lt A lygoje“, atidėtose 17-o turo rungtynėse rezultatu 4:1 (1:0) įveikdami Marijampolės „Sūduvą“.

Komandos vyr. treneris Valdas Dambrauskas pripažino, kad nors komanda žaidžia puikią atkarpą, pertrauka yra reikalinga.

„Vasara buvo sunki. Per tą patį rugpjūtį buvo septynios rungtynės ir tas iškritimas iš Europos buvo sunkus. Apie savo žaidėjus galiu pasakyti tik pačius geriausius žodžius. Taip, kaip jie šiandien rungtyniavo, momentais rodė labai gero lygio futbolą. Nusipelnėme pergalės ir laimėjome daugiau nei užtikrintai. Keletą dienų atsipūsime. Rugsėjo mėnesį turime užbaigti pradėtus darbus. Laukia iškart po pertraukos kova su „Sūduva“, po to taurės pusfinalis ir finalas. Turime išlaikyti koncentraciją, išlaikyti kojas ant žemės, žiūrėdami į tikslą ir jį įvykdyti“, – teigė specialistas.

Jo teigimu, keitimai pasiteisino, nes abu nuo suolo išėję futbolininkai pelnė įvarčius. Komandoje yra daug žaidėjų, kurie nusipelno žaisti, bet vietų aikštėje tėra vienuolika.

„Noriu padėkoti komandai už nuveiktą darbą, už vietą turnyro lentelėje, kurioje esame dabar. Turime žiūrėti į priekį, atšvęsti, pailsėti ir sugrįžę po pertraukos užbaigti tai, ką esame pradėję“, –  kalbėjo treneris.

Jis nesureikšmino praleisto įvarčio, kadangi „Sūduva“ įmušė iš vienintelės progos, o „Žalgiris“ įmušė daugiau nei praleido bei iškovojo tris taškus.

„Džiugina tai, kad žaidžiame laisvai, atsipalaidavę, turime persvarą ir pelnome tris taškus, su kuo norėtųsi pasveikinti ir žaidėjus, ir fanus, ir žiūrovus, kurie šiandien mus labai gerai palaikė“, – užbaigė V.Dambrauskas.

Gynėjas Linas Klimavičius neabejojo, kad rungtynėse „Žalgiris“ turėjo tiek žaidybinę, tiek psichologinę persvarą, todėl nugalėjo pelnytai.

„Tvarkaraštis yra toks, koks yra, todėl gal ir gerai, kad bus pertrauka, nemažai rungtynių šį mėnesį sužaidėme. Vis tik jo nereikia sureikšminti, ruošimės artimiausioms rungtynėms su „Sūduva“ vėl“, – apie įtemptą rato pabaigą sakė futbolininkas.

Jo nuomone, po įmušto įvarčio varžovai įgavo psichologinį pranašumą tas minutes, norėjo išlyginti, bet trečias įvartis viską išsprendė.

„Žaidžiame prieš stiprius varžovus, kurie nori įmušti. Visa gynyba norime nepraleisti, bet svarbiausia, kad mes laimime rungtynes. Tai yra svarbiausia“, – tvirtino L.Klimavičius, užtikrindamas, kad rinktinei jėgų visa užteks, nes jų surasti po laimėtų rungtynių visada yra lengviau.