V.Dambrauskas: "Toliau ieškome savo žaidimo stiliaus" (VIDEO)

Penktadienį Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai rungtynių pabaigoje įveikė „Brasiliense“ pasipriešinimą dvejais greitais įvarčiais ir pasiekė antrąją pergalę pasiruošimo sezonui metu.

Šiose rungtynėse, kaip ir pirmosiose prie „Gama“ futbolininkus, vyriausiasis treneris leido pasireikšti mažiau žaidžiantiems komandos nariams, o jų pasirodymą įvertino teigiamai.

„Tai, ką praktikavomės treniruočių metu ir ko siekėme šiose rungtynėse tam tikromis akimirkomis buvo neblogai išpildyta. Ypatingai „išėjimas į priekį“, priešininkų žaidėjų „atkirtimas“, ankstyvi perdavimai iš kraštų – tokie dalykai buvo vykdomi patenkinamai“, - po rungtynių pasakojo Lietuvos sostinės klubo strategas.

Tačiau jis ne tik gyrė žaidėjus, bet ir išskyrė jų klaidas: „Neleistinai klydome gynyboje. To pasekoje priešininkai, neturėdami nei smūgių į vartų plotą, nei apskritai pavojingų progų įmušė du įvarčius. Taip pat nepavyko realizuoti daugelio progų, kurias patys susikūrėme. 

Bet tai normalu atsižvelgiant į tai, kad dabar dar tik pasiruošimo laikotarpis, mes toliau ieškome savo žaidimo stiliaus, tobuliname norimus žaidimo komponentus“, - sakė V. Dambrauskas.

Nors žalgiriečiai pirmieji pelnė įvartį ir išsiveržė į priekį, vėliau situacija kardinaliai pasikeitė: praleidę du įvarčius lietuviai gavo besivejančiųjų vaidmenį.

„Priešininkų įvarčiai buvo įmušti prieš įvykių eigą, nes antrajame kėlinyje mes turėjome iniciatyvą, sukūrėme nemažai progų įvarčiams pelnyti, bet patys jį praleidome. Tačiau mūsų komandoje yra nemažai žaidėjų, kurie turi čempionišką charakterį. Būtent jie nenuleido rankų ir paskutinėmis minutėmis sugebėjo išplėšti pergalę“, - savo auklėtinių užsispyrimu džiaugėsi vyriausiasis treneris.

Jis nesureikšmino ir to, kad išlyginamasis ir pergalingas įvarčiai buvo pelnyti tik pridėto laiko metu.

„Visi turime ir gerų, ir blogų momentų. Daug dirbame, todėl tikimės, kad palaipsniui gerų momentų bus daugiau, o blogų – kuo mažiau“, - vylėsi šiais metais „Žalgirio“ gretas papildęs V. Dambrauskas.

Tai buvo priešpaskutinės žalgiriečių rungtynės turo Brazilijoje metu. Vasario 1-ąją jie susitiks su „Vila Nova“ futbolininkais ir taip užbaigs ilgiau nei dvi savaites trunkančią treniruočių stovyklą.

Lietuvoje komanda ilgai neužsibus, nes jau vasario 8-ąją išvyks į antrąją pasirengimo stovyklą Kipre, kuri šiemet vyks Ayia Napa kurorte.

zalgiris-vilnius.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...