V.Dambrauskas: visi tikslai šį kartą buvo įvykdyti (komentarai)

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai net ir užsitikrinę Lietuvos čempionų titulą atrado parako bei užkūrė tikrą pirtį Marijampolėje, o vyriausiasis žalgiriečių treneris teigia, kad tokios rungtynės yra ne tik puikus reginys, bet ir šventė žiūrovams.

„A lygoje būna tokių rungtynių kaip šios, kad jeigu dar stadiono tribūnos būtų visiškai užpildytos, tai būtų labai graži futbolo šventė. Didžiuojuosi savo žaidėjais, nes net ir nesant stipriai motyvacijai kovoti dėl pergalių jie supranta, kokiam klubui atstovauja ir sugeba nusiteikti rungtynėms bei iškovoti gražią pergalę.

Džiaugiuosi, kad į Marijampolę atsivežėme keturis jaunus žaidėjus, iš kurių du pasirodė aikštėje. Manau, kad naujojo „Žalgirio“ istorijoje tai yra pirmas kartas, kai net keturi jauni futbolininkai patenka į komandos aštuonioliktuką A lygoje. Todėl visi tikslai šį kartą buvo įvykdyti“, - geros nuotaikos neslėpė strategas.

Permainingose rungtynėse žalgiriečiai jau pirmojo kėlinio pradžioje parodė savo ketinimus bei pelnė du greitus įvarčius ir pasiuntė varžovus į nokdauną, tačiau kėliniui įpusėjus jau patys turėjo gintis nuo lyg ant bangos žaidžiančių ir karštai sirgalių palaikomų marijampoliečių. Visgi, antrajame kėlinyje pelnytas trečiasis Darvydo Šerno įvartis nepaliko jokių vilčių varžovams pakovoti bent dėl lygiųjų.

„Galbūt varžovai galvojo, kad mes žaisime labiau gynybinį futbolą, bet mes žaidėme drąsiai, juos spaudėme, o jau rungtynių pradžioje pelnėme du įvarčius ir turėjome dar daugiau progų. Žinoma, vėliau galėjome būti ir nubausti.

„Sūduva“ mėgsta žaisti su kamuoliu ir jiems labai reikėjo pergalės, todėl buvo aišku, kad jie tikrai nesitrauks ir bandys eiti į priekį. Tačiau ir mes atvažiavome ne tiesiog gintis ar laukti priešininkų klaidų. Mes patys norėjome žaisti savu stiliumi ir manau, kad tai buvo neblogos rungtynės, kurios patiko ir žiūrovams“, - svarstė treneris.

Žalgiriečių kapitonas Algis Jankauskas, sužaidęs visas 90 minučių ir sėkmingai stabdęs rezultatyviausią „SMScredit.lt A lygos“ snaiperį Tomą Radzinevičių, teigė, jog vilniečiai įrodė esą stipresni už varžovus ir kad ne veltui tapo čempionais.

„Mūsų neslėgė jokia psichologinė įtampa, todėl atvažiavome tiesiog žaisti futbolo ir laimėti. „Sūduva“ neturėjo ko prarasti, norint užimti trečią vietą čempionate jiems reikėjo tik pergalės. Jie rungtynes pradėjo labai agresyviai, o už tai ir buvo nubausti. Jie didelėmis pajėgomis keliavo link mūsų vartų, tačiau savųjų visai nesaugojo“, - sakė gynėjas.
 
Trimis įvarčiais pasižymėjęs D. Šernas taip pat džiaugėsi žalgiriečių pasiektu rezultatu: „Į aikštę žengėme labai užsivedę, o tai padėjo pelnyti du greitus įvarčius. Vėliau šiek tiek nurimome, o varžovai tuo pasinaudodami patys pelnė įvartį ir pajuto, kad dar gali mus pavyti. Tačiau antrajame kėlinyje ir toliau kontroliavome rungtynių eigą ir manau, kad pelnytai nugalėjome.

Esu labai patenkintas savo pasirodymu, nes ne tik pirmą kartą šiais metais, bet ir apskritai pirmą kartą A lygoje pasižymėjau „hat-trick‘u“. Labai smagu taip galingai pabaigti čempionatą.“

Puolėjo pasirodymu buvo itin patenkintas ir V. Dambrauskas: „Kai puolėjas pelno tris įvarčius, tai tik parodo jo klasę. Jis mūsų komandoje rungtyniauja tik pusę sezono tačiau A lygoje jau turi surinkęs net 16 įvarčių. Jis tik dar kartą parodė, kad yra vienas geriausių puolėjų Lietuvoje.“

Žalgiriečiams šiame sezone liko tik vienerios rungtynės – prieš du kartus „Žalgirį“ įveikusius „Trakus“. Komandos kapitonas Algis Jankauskas mano, kad šis mačas taps principiniu abejoms komandoms.

„Jie norės parodyti, kad nebuvo prastesni už mus, o mes turėsime įrodyti, kad buvome geresni. Manau, kad tai bus geros rungtynės“, - sakė gynėjas.

Šis mačas taps išskirtiniu ir todėl, kad vilniečiai ne tik galės paskutinį kartą šiame sezone išvysti čempionais tapusius žalgiriečius, bet  tai bus karjerą baigiančio Deivido Šembero atsisveikinimo rungtynės.