V.Filipovas: „Noriu kovoti dėl titulų“ (VIDEO)

Prieš kelias savaites „Žalgirio“ futbolo klubo gretas papildęs gynėjas iš Bulgarijos Venelinas Filipovas jau turėjo kelias progas apsivilkti žalią ir baltą aprangą. 27 metų futbolininkas žaidė kontrolinėse rungtynėse su Rygos FS ekipą, o praėjusį sekmadienį pasitikrino jėgas ir „Žalgiris B“ komandoje.

Dešinio ir kairio gynėjo pozicijose žaisti galintis futbolininkas didesnę karjeros dalį praleido Bulgarijoje, o 2016-2017 m. rungtyniavo Rumunijoje, „FC Voluntari“ ekipoje. Su šia komanda V.Filipovas 2016-2017 m. sezone iškovojo Rumunijos futbolo taurę bei šalies Supertaurę. Futbolininko teigimu, būtent noras grumtis dėl titulų jį atviliojo ir į „Žalgirį“.
 
„Žinau, kad „Žalgiris“ yra garsiausia Lietuvos futbolo komanda, su ilga ir turtinga istorija, iškovojusi daugybę titulų. Būtent tai mane ir paskatino priimti „Žalgirio“ pasiūlymą. Noriu kovoti dėl titulų ir trofėjų. Tai yra mano didžiausias tikslas. Žinau, kad žmonės iš „Žalgirio“ laukia ir tikisi tik pergalių. Kartais net ir laimėjimas 1:0 nėra pakankamas. Visi nori, kad kiekvienas rungtynes laimėtume užtikrintai. Man tai patinka, taip pat patinka ir komandos nusiteikimas, čempionų dvasia, – teigė V.Filipovas. – Kai man buvo 20 metų, žaidžiau Bulgarijos taurės finale, bet mano komanda pralaimėjo praleidusi įvartį paskutinę rungtynių minutę. Tai buvo labai skaudi patirtis. Todėl pergalė Rumunijos taurės turnyre bei kiek vėliau iškovota šios šalies Supertaurė man suteikė labai daug džiaugsmo. Supratau, kad futbole svarbūs ne tik pinigai ir atlyginimai, nes laimėjus taurę emocijos būna nepalyginamai stipresnės. Noriu tai patirti ir su „Žalgiriu“.“

Beveik pusantro šimto rungtynių Bulgarijos ir Rumunijos aukščiausiose lygose sužaidęs V.Filipovas teigė, kad Lietuvos futbolas panašus į bulgarišką. „Lietuvos A lygoje žaidžiamas futbolas yra grindžiamas fizine jėga, dvikovomis, kontaktu. Panašiai žaidžia ir Bulgarijos komandos. Tiesa, mano gimtinėje yra kelios komandos, propaguojančios technišką, kombinacinį futbolą, bet dauguma žaidžia fizinį, kontaktinį futbolą. Turi būti tvirtas ir stiprus, drąsiai eiti į dvikovas. Tokį pat futbolą pamačiau ir Lietuvoje. Man tai tinka ir patinka. Juo labiau, kad mūsų laukia UEFA Europos lygos atrankos varžybose, o jose taip pat reikės ne tik taktinio ar techninio pasirengimo, bet ir gerų fizinių savybių“, – samprotavo žalgirietis.
 
Trečiadienį ištraukus UEFA Europos lygos pirmojo ir antrojo atrankos etapų burtus paaiškės ir „Žalgirio“ varžovai šiose varžybose. Pasak V.Filipovo, jis ir visa komanda nekantriai laukia Europos lygos kovų starto. „Kaip ir kiekvienam futbolininkui, man taip pat labai svarbu, kad komanda kuo geriau pasirodytų UEFA Europos lygos varžybose. Tai yra galimybė parodyti savo sugebėjimus, pasižymėti. Tai yra ypatinga futbolo scena, kurioje futbolas įgauna visai kitokią prasmę“, – teigė V.Filipovas.
 
Per „Žalgiryje“ praleistas kelias savaites V.Filipovas spėjo susipažinti su komandos nariais ir nesunkiai rado bendrą kalbą su kitais žalgiriečiais. „Komandoje jaučiuosi labai patogiai, futbolininkai mane priėmė labai šeimai, tad man praktikai nereikėjo laiko apsiprasti, prisitaikyti. Persirengimo kambaryje tvyro labai gera atmosfera, komandoje netrūksta stiprių asmenybių, lyderių, bet visi yra pasirengę padėti, patarti, tad jokių problemų man nekilo. Tikiuosi, kad jų nekils ir aikštėje, – vylėsi V.Filipovas. – Tiesa, dar reikia laiko apsiprasti su dirbtine danga, nes paskutinį kartą ant sintetikos žaidžiau gal prieš dešimt metų. Bet, esu įsitikinęs, kad viskas bus gerai. Aš galiu žaisti įvairiose pozicijose, tačiau mano mėgstamiausia pozicija – dešinysis gynėjas. Būtent dešiniame aikštės krašte jaučiuosi patogiausiai. Galiu ne tik gintis, mėgstu ir dalyvauti atakose, man patinka atlikti rezultatyvius perdavimus komandos draugams. Manau, kad gynėjams rezultatyvus perdavimas yra toks pat svarbus ir malonus, kaip puolėjams – įvartis.“
 
Artimiausias rungtynes FK „Žalgiris“ žais trečiadienį, LFF stadione su „Palangos“ komanda. Šis A lygos 17 turo susitikimas prasidės 18 valandą.