Vieną Nacijų taurės ketvirtfinalio dalyvę teks išsiaiškinti burtais (grupių rezultatai)

Vakar pasibaigė Afrikos Nacijų taurės grupių etapo kovos. Pusiaujo Gvinėjoje vykstančiame čempionate intriguojančių rungtynių nestigo.

A grupėje triumfavo Kongo futbolininkai, iškovoję 7 taškus. Pirmosiose rungtynėse išplėšę lygiąsias prieš šeimininkus, kongiečiai vėliau 1-0 įveikė Gaboną ir 2-1 privertė pasiduoti Burkina Fasą. Į ketvirtfinalį taip pat prasibrovė namie rungtyniaujanti Pusiaujo Gvinėjos vienuolikė, dar vienas lygiąsias pasiekusi su Burkina Fasu, tačiau paskutiniame mače rezultatu 2-0 privertusi pasiduoti Gaboną.

B grupėje ne lygiosiomis pasibaigė vos vienas susitikimas, o vienintele pergalę pasiekusia rinktine tapo Tunisas. Šiaurės Afrikos valstybė antrajame mače 2-1 palaužė Zambiją. Grupės nugalėtojai taikiai 1-1 išsiskyrė su Kongo DR bei Žaliojo Kyšulio salų vienuolikėmis. Antrasis kelialapis į kitą etapą teko Kongo DR rinktinei, pasiekusiai trejas lygiąsias. Tiesa, tris kartus lygiosiomis sužaidė ir Žaliojo Kyšulio futbolininkai, tačiau jų įvarčių santykis yra 1-1, o kongiečių - 2-2. Vietą ketvirtfinalyje garantuoja rezultatyvesnis žaidimas.

C grupėje painiavos šiek tiek mažiau. Nors ši ir buvo tituluojama mirtininkų grupe, į ketvirtfinalį patekusios rinktinės išaiškėjo truputį lengviau, negu kitose grupėse. Pirmąją vietą užėmė 6 taškus surinkusi Gana. Ji 1-2 nusileido Senegalui, tačiau tuomet 1-0 įveikė Alžyrą ir rezultatu 2-1 privertė pasiduoti Pietų Afrikos Respubliką. Dėl taurės toliau taip pat varžysis alžyriečiai, irgi surinkę 6 taškus. PAR jie nugalėjo 3-1, o Senegalą įveikė rezultatu 2-0.

Tuo tarpu, D grupės situacija - dar painesnė, negu B grupės. Čia po dviejų turų visos rinktinės buvo sužaidusios rezultatais 1-1 ir savo sąskaitoje turėjo po 2 taškus. Paskutiniame mače labiausiai pasisekė Dramblio Kaulo Krantui, kuris sugebėjo nutraukti lygiųjų seriją ir minimaliu rezultatu palaužė Kamerūną. DKK futbolininkai iškovojo pirmąją vietą tuo pačiu nustumdami kamerūniečius į ketvirtąją. Vis dėlto, dar vienerios lygiosios 1-1 užfiksuotos Gvinėjos ir Malio mače. Tai reiškia, jog abiejų šalių įvarčių santykis yra 3-3 ir sportiniu principu nuspręsti, kuri rinktinė žengs toliau - neįmanoma. Tam prireiks burtų traukimo.

Ketvirtfinalio poros:

Kongas - Kongo DR
Tunisas - Pusiaujo Gvinėja
Gana - Gvinėja arba Malis
Dramblio Kaulo Krantas - Alžyras