"Villarreal" pasiuntė į nokdauną čempionus, "Atletico" ir "Valencia" pasiekė pergales (VIDEO)

Ispanijos "La Liga" pirmenybėse šeštadienį sužaistos ketverios 19-ojo turo rungtynės.

Didelėje krizėje esantis Madrido "Real" klubas vėl stipriai nuliūdino savo "Santiago Bernabeu" stadiono sirgalius. Visą rungtynių laiką dominavęs ir įvartį pasiekti bandęs "Real" vėl patyrė nesėkmę - "submarinai' pačioje susitikimo pabaigoje pasiekė pergalingą įvartį.

Į krizę patekusiam Zinedine'o Zidane'o treniruojamam klubui pergalė šiose rungtynėse buvo gyvybiškai svarbi, tačiau net ir intensyvus spaudimas visą susitikimą prie teigiamo neprivedė.

Nuo pat pradžių "baltieji" spaudė varžovus. Oro sąlygos buvo itin sunkios abiem komandom - lietus lijo be perstojo, tačiau vartininkai užtikrinai gaudė kamuolius.

Tikru rungtynių didvyriu tapo Sergio Asenjo, kuris atrėmė bent keturis įvarčiais virsti turėjusius smūgius. Ne vieną progą turėjo ir Cristiano Ronaldo, tačiau portugalas šaudė arba netaikliai, arba tiesiai į vartininko rankas.

Antrajame kėlinyje viskas iš esmės klostėsi gana panašiai, tačiau kiek pavojingesni kontratakų metu tapo "Villarreal" futbolininkai.

Z. Zidane'as į kovą metė Lucą Vazquezą ir Marco Asensio, tačiau šis duetas daug naudos nedavė, o 87-ąją minutę "Real" pribloškė tiek savo stadioną, tiek save pačius.

Toni Kroosas atliko perdavimą nuo kampinio gairelės, "Villarreal" apsigynė ir pasileido į greitą ataką. Iš pradžių Keyloras Navasas atrėmė vieną prieš vieną likusio turko smūgį, tačiau to neužteko - kamuolys atšoko tiesiai prie Pablo Fornalso kojų ir šis per vartus palikusio kostarikiečio rankas perkėlė kamuolį ir pasiuntė į visišką nokdauną Ispanijos čempionus.

Panašu, kad "Real" ne tik galutinai atsisveikino su viltimis pakovoti dėl titulo, bet ir komplikavo savo padėtį turnyrinėje lentelėje. "Villarreal" po pergalės nuo "baltųjų" sumažino atsilikimą iki minimumo ir bet kuriame ture gali "Real" nustumti net į penktąją ar šeštąją poziciją.

Tai prasčiausias "Real" komandos sezonas "La Liga" pirmenybėse nuo 2005-06 metų sezono. Tais metais "Real" taip pat po tiek pat sužaistų rungtynių turėjo 32 taškus. Įdomu tai, kad tuomet po tokios klaikios sezono pusės iš prezidento pareigų atsistatydino Florentino Perezas.

Kur kas sėkmingiau reikalai susiklostė kitai šalies sostinės komandai - Madrido "Atletico" išvykoje pristabdė "Eibar" pergalių žygį ir iškovojo pergalę rezultatu 1-0.

27-ąją minutę pergalingą įvartį pasiekė Kevinas Gameiro. "Atletico" ir toliau išlieka didžiausią konkurenciją "Barcai" kelianti komanda - nuo katalonų "Rojiblancos" bent laikinam sumažino atsilikimą iki 6 taškų.

Kitose rungtynėse į dar didesnį nokdauną buvo pasiųstas "Las Palmas". "Girona" šią Gran Kanarijos komandą sudaužė rezultatu 6-0. 

Paskutiniame vakaro mače dar tris taškus iškovojo trečiąją vietą užimantis "Valencia" klubas, kuris "Real" dabar lenkia jau aštuoniais. Marcelino Garcios auklėtiniai svečiuose nugalėjo La Korunjos "Deportivo" futbolininkus.

Goncalo Guedesas čia "šikšnosparnius" į priekį išvedė įpusėjus pirmajam kėliniui, o Rodrigo įvartis, kaip paaiškėjo vėliau tapo lemiamu, nes baigiantis mačui aikštės šeimininkų gretose pasižymėjo Florinas Andone.

Rezultatai:

"Real Madrid" 0 - 1 "Villarreal"
87' [0 - 1] P. Fornals

"Girona" 6 - 0 "Las Palmas"
25' [1 - 0] C. Stuani
57' [2 - 0] M. Olunga
64' [3 - 0] B. Garcia
70' [4 - 0] M. Olunga
74' [5 - 0] Portu
79' [6 - 0] M. Olunga

 

"Eibar" 0 - 1 "Atletico"
27' [0 - 1] K. Gameiro

 

"Deportivo" ? - ? "Valencia"
37' [0 - 1] G. Guedes
64' [0 - 2] Rodrigo
88' [1 - 2] F. Andone

 

Turnyrinė lentelė:

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...