Vilniaus "Žalgiris" Čempionų lygos atrankoje kausis su Bulgarijos čempionais

13 valandą Lietuvos laiku Šveicarijoje (Nione) įvyko 2017-18 metų UEFA Čempionų lygos sezono atrankos į grupių etapo burtų traukimo ceremonija.

Lietuvos futbolo sirgaliai taip pat nekantriai laukė šios dienos, nes savo varžovą pirmajame atrankos etape sužinojo šalies čempionas Vilniaus "Žalgiris". Valdo Dambrausko vadovaujami "žaliai balti' pateko į neskirstytų komandų krepšelį, todėl automatiškai laukė kiek pajėgesnio varžovo.

Burtai Lietuvos čempionų itin nepradžiugino - vilniečiai dėl tolimesnio žygio Čempionų lygoje kausis su Bulgarijos čempionu Razgrado "Lodogorets". Pirmoji akistata įvyks Vilniuje (liepos 11-12 d.), o atsakomosios rungtynės į Bulgariją persikels liepos 18-19 dieną.

Prieš burtų traukimų ceremoniją buvo aiškūs visi penki galimi "Žalgirio" varžovai: "Salzburg" (Austrija), "Ludogorets" (Bulgarija), Nikosijos APOEL (Kipras), "Qarabag" (Azerbaidžanas) ir Belgrado "Partizan" (Serbija).

Vilniečiams lengva tikrai nebus - "Lodogorets" praėjusį sezoną varžėsi Čempionų lygos grupių etape ir kovojo su tokiais varžovais kaip Londono "Arsenal" bei Paryžiaus "Saint-Germain". 

Bulgarai A grupėje liko trečioje vietoje ir už savo nugaros paliko tituluotą "Basel". "Ludogorets" sužaidė rezultatyviomis lygiosiomis su PSG ir namuose tik rungtynių pabaigoje patyrė pralaimėjimą prieš "Arsenal".

Savo šalyje "Ludogorets" rungtyniauja nesustabdomai - iškovojo šešis Bulgarijos čempionų titulus iš eilės.<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">The official result of the <a href="https://twitter.com/hashtag/UCL?src=hash">#UCL</a> 2017/18 second qualifying round draw... <a href="https://t.co/MotHLoQa7K">pic.twitter.com/MotHLoQa7K</a></p>&mdash; Champions League (@ChampionsLeague) <a href="https://twitter.com/ChampionsLeague/status/876750422857453569">June 19, 2017</a></blockquote><script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>