Vilniaus "Žalgiris" nusitaikė į krepšinio klubo pavadinimą?

Lietuvos sporto padangėje – neregėta kaktomuša. Futbolo A lygos čempionų titulą ginančio Vilniaus „Žalgirio“ vadovai rezga ambicingą planą, kuris turėtų kaip reikiant sudrebinti mūsų šalies sporto pamatus. Sostinės atstovai padavė į teismą to paties pavadinimo krepšinio klubą iš Kauno ir siekia šiam uždrausti naudoti istorinį „Žalgirio“ vardą.

Vilniaus futbolo klubas nori, kad žodis „Žalgiris“ pranyktų nuo Lietuvos krepšinio čempionų marškinėlių, nes neva yra klaidinamai panašus į jų komandos pavadinimą.

Taip pat „FK Žalgirio“ klubo vadovai nori apriboti žodžių junginių „BC Žalgiris“ ir „KK Žalgiris“ naudojimą bei Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo logotipo naudojimą.

Vilniaus „Žalgirio“ klubo vykdančioji direktorė Vilma Venslovaitienė 15min.lt patvirtino šį faktą, tačiau plačiau komentuoti įvykių nepanoro.

„Esame apsisprendę, kad nei vienas klubo darbuotojas šio sprendimo viešai nekomentuos. Turime teisinę kontorą, kuri atsakinga už tai ir priima sprendimus“, – ketvirtadienį aptakiai kalbėjo tik šią savaitę po atostogų į darbą sugrįžusi Vilniaus „Žalgirio“ klubo vykdančioji direktorė.

Vakare Vilniaus komanda išplatino neigiantį pranešimą.

15min.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...