Vilniuje bus statomas gerokai kuklesnis stadionas?

Daugiau kaip tris dešimtmečius plėtojamas nacionalinio stadiono Vilniuje projektas tampa nacionaline gėda, rašo „Lietuvos žinios“.

Po kelių bandymų atnaujinti futbolo stadiono statybas ant sostinės Šeškinės kalno teberiogso griuvėsiai.

O pastarasis sostinės savivaldybės administracijos siekis pastatyti nacionalinį futbolo stadioną, atitinkantį tarptautinius standartus, – vėl arti žlugimo ribos.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius jau prasitarė, kad gali būti visai atsisakyta nacionalinio stadiono su daugiafunkciu kompleksu statybos sumanymo – esą užtektų ir gerokai kuklesnio projekto, kurį pasiskolinusi lėšų galbūt įgyvendintų pati savivaldybė.

Vilniaus miesto savivaldybė „Lietuvos žinioms“ atsiųstame komentare teigia, kad gruodžio 8 dieną preliminarius pasiūlymus konkursui pateikė du dalyviai. „Šiuo metu komisija nagrinėja pristatytą medžiagą ir pagal sudarytą grafiką rezultatus turi pateikti iki vasario vidurio. Tikimės, jog komisija savo darbą paspartins“, – rašoma atsakyme.

Tačiau lenkų bendrovė „Budimex“ netikėtai tapo itin svarbia skelbto konkurso grandimi, nes jai pasitraukus iš vykstančio konkurso Vilniaus savivaldybė būtų priversta nugalėtoju skelbti kitą dalyvį – „Icor“ grupės įmonės „Axis Industries“ vadovaujamą konsorciumą. Bet kelią tarp šios lietuviško kapitalo grupės ir sostinei vadovaujančių liberalų seniai yra perbėgusi juoda katė.

Arvydas Jockus, „Lietuvos žinios“

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...