Vilniuje praūžė pusę tūkstančio vaikų sulaukusi „Futboliuko Kalėdų“ šventė

Ketvirtadienio rytą Vilniaus „Sportimos“ maniežą „okupavo“ vaikai – masinio populiarumo sulaukusi „Futboliuko Kalėdų“ šventė vėl džiugino būrį potencialių futbolininkų.

Šventę atidarė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Tomas Danilevičius, kuris pasidžiaugė, jog dešimtmetį gyvuojantis „Futboliuko“ projektas toliau plečiasi ir palinkėjo vaikams, juos lydėjusiems tėvams ir mokytojams geriausių emocijų ir sėkmingo rungčių įveikimo.

„Malonu matyti vis didėjantį Kalėdų festivalio dalyvių skaičių – jis kuo puikiausiai įrodo, kad mažųjų susidomėjimas futbolu auga ir jie noriai žengia didžiojo futbolo link. Visų laukiama tradicija tapusi šventė ne tik ugdo vaikų suvokimą apie sportą, kaip puikią laisvalaikio praleidimo formą, skatina ruoštis ir gerinti rezultatus visus metus, bet kartu ugdo komandinę dvasią, tarpusavio pasitikėjimą bei suteikia daugybę gerų emocijų prieš didžiąsias metų šventes”, – teigė T. Danilevičius.

„Futboliuko“ karnavale dalyvavo beveik 500 mažųjų darželinukų iš 24 Vilniaus ikimokyklinio ugdymo įstaigų. Vaikai žaidė futbolą, sportavo įvairiose rungtyse, o juos džiugino daugybė personažų bei Kalėdų Senelis, apdovanojęs mažuosius smagiomis dovanomis.

Sausio 20-ąją startuos šventinių Futboliuko renginių maratonas, apimsiantis įvairius Lietuvos regionus ir jame įsikūrusias ugdymo įstaigas.

Nuo 2007 metų gyvuojantis ir sėkmingai vaikus į futbolo veiklą įtraukiantis Lietuvos futbolo federacijos, Goethe instituto ir Lietuvos masinio futbolo asociacijos projektas „Futboliukas“ šiais metais toliau akcentuoja ne tik žaidimą, bet kartu ir vokiečių kalbos mokymąsi. Tai puiki ir smagi priemonė, kuri darželiuose integruota į vaikų ugdymo procesą ir daugelį vaikų gebėjimų.