Vilniuje – užtikrinta "Trakų“ pergalė ir Oscaro dublis

Po tragiško A lygos starto atsigaunantys „Trakai“ neturėjo didesnių problemų II rato dvikovoje prieš „Kauno Žalgirį“. Nors svečiams pavyko išlyginti rezultatą pirmojo kėlinio pabaigoje, tačiau antrajame riteriai pasižymėjo tris sykius ir iškovojo užtikrintą pergalę – 4:1 (1:1).

Dusyk aikštės šeimininkų gretose pasižymėjo Oscaras, be įvarčio aikštės nepaliekantis jau trečiose rungtynėse iš eilės.

Rungtynes abi komandos pradėjo atakuodamos ir jau 7 minutę į svečių vartus krito įvartis, kai perdavimo sulaukęs Oscaras pasiuntė kamuolį į vartus, bet riterių džiaugsmas greitai buvo numalšintas, nes arbitras užfiksavo nuošalę.

Kamuolio kontrolę perėmę „Trakai“ rengė kiek pavojingesnes atakas, tačiau didelės grėsmės Modesto Stonio ginamiems vartams nesukėlė. Maksimo Maksimovo bandymą blokavo Edvinas Kloniūnas, efektingu smūgiu per save virš vartų šovė Jurijus Mamajevas.

„Kauno Žalgiris“ nebuvo užsidaręs prie savo vartų, tačiau Igną Plūką į žaidimą įtraukė tik Aurimas Raginis, kurio labai tolimą smūgį riterių vartininkas sugavo be problemų.

Sužaidus pusvalandį, tarp Igorio Jasinskio ir Igno Deduros baudos aikštelėje pranėręs Aleksandras Byčenokas griuvo, o arbitras skyrė baudinį. Svečių protestai sprendimo nepakeitė, nuo 11 m žymos užtikrintai mušė Arūnas Klimavičius.

Atsigauti kauniečiams prireikė kelių minučių. Vėliau jie surengė porą puikių greitų atakų. Sykį galva tiesiai į vartininką mušė visiškai laisvas Rokas Krušnauskas, vėliau virš vartų kamuolį pasiuntė Brunno.

Išlyginti rezultatą „Kauno Žalgiriui“ pavyko kėlinio pabaigoje. Kampinio metu Matas Gavrilovas laimėjo oro dvikovą ir numetė kamuolį link Edvinio Kloniūno, kuris savo šansą išnaudojo, pelnydamas pirmąjį karjeros A lygoje įvartį.

Po pertraukos žybtelėjo Oscaras. „Trakų“ legionierius po M.Maksimovo perdavimo greitos atakos metu iššoko prieš vartus, išvengė pasitikusio vartininko ir sugebėjo iš aštraus kampo nukreipti kamuolį į vartus 56-ą minutę.

Vėliau Oscaras darsyk atsidūrė panašioje situacijoje, bet šįkart smūgiuoti nesugebėjo, tačiau surado Vaidotą Šilėną, kurio smūgį M.Stonys atrėmė ne be vargo. Kitos atakos metu pavojingai iš toli šovė Deividas Česnauskis.

Kėlinio viduryje Oscaras į savo sąskaitą įsirašė dublį. Labai pavojingą M.Maksimovo perdavimą sugebėjo nutraukti M.Stonys, bet kamuolys nukrito riterių legionieriui, kurio pirmą smūgį blokavo I.Dedura, bet pakartoti bandymo 68-ą minutę trakiškiui niekas nesutrukdė.

Tašką rungtynėse po šešių minučių padėjo A.Byčenokas. įsiveržęs į baudos aikštelę ir tiksliai mušęs į tolimą vartų kampą.

Svečiai antrajame kėlinyje argumentų prie varžovų vartų rasdavo retai. Gaisrą baudos aikštelėje sukėlė R.Krušnauskas, neįtikėtinai sugebėjęs prasimesti kamuolį tarp kelių žaidėjų. Sykį pro šalį mušė A.Raginis, į vartus porą kartų nepataikė ir Mario Duque.

Jau per arbitro pridėtą laiką sušvelninti rezultatą galėjo prieš vartus atsidūręs Lukas Sendžikas, bet savo meistriškumą pademonstravo I.Plūkas, atrėmęs žalgiriečio smūgį.