Vokiečiai minimaliu rezultatu palaužė JAV futbolininkus, portugalai įveikė Ganą, tačiau liko už borto (VIDEO)

Ketvirtadienį vakare pasaulio čempionate pasibaigs grupių etapas. Priešpaskutinį akrodą sugrojo G grupės komandos. Dėl pirmosios vietos kovojo Joachimo Lowo treniruojama Vokietijos rinktinė bei buvusio jo kolegos Jurgeno Klinnsmano vadovaujami JAV futbolininkai, o paskutinio šiaudo dėl patekimo į aštuntfinalį mėgino griebtis Ganos bei Portugalijos vienuolikės.

Pirmasis mačo tarp Vokietijos ir JAV rinktinių buvo gan vangus. "Die Mannschaft" daug kontroliavo kamuolį ir rezgė pozicines atakas, tačiau nuo jų varžovai gynėsi sėkmingai.

Vaidas aikštėje pasikeitė antrajame kėlinyje, kai nuo pat jo pradžios į aikštę buvo išleistas Miroslavas Klose. Įvartis buvo įmuštas rekordininkui aikštėje išbuvus vos 10 minučių

Tiesa, įvartį įmušė ne pats M.Klose. Po kampinio galvą į vartus smūgiavo Peras Mertesackeris ir Timui Howardui atrėmus jo bandymą kamuolys nukrito tiesiai po kojomis Thomasui Mullerius, kuris puikiu smūgiu iš toli nuginklavo "Everton" vartininką.

Po šio įvarčio Vokietijos rinktinė pradėjo dominuoti aikštėje - J.Lowo auklėtiniai rezgė pavojingas atakas, o įvarčio siekę amerikiečiai bandė išnaudoti savo kontratakas.

Tačiau to jiems padaryti nepavyko ir vokiečiai šventė minimalią pergalę rezultatu 1 - 0.

Kitame mače Portugalijos rinktinė rezultatu 2 - 1 nugalėjo Ganos vienuolikę, tačiau to Paulo Bento vadovaujamai komandai nepakako, jog patektų į pasaulio čempionato aštuntfinalį.

Į priekį portugalai įsiveržė 30-ąją minutę po Johno Boye įvarčio į savus vartus, tačiau antrojo kėlinio pradžioje Asamoah Gyanas rezultatą išlygino.

Rungtynėms artėjant prie pabaigos, 80-ąją minutę, pirmąjį ir paskutinįjį savo įvartį šiame čempionate pelnė Madrido "Real" žvaigždė Cristiano Ronaldo. Visgi tokios pergalės nepakako ir į kitą etapą žengė JAV rinktinė.

Rezultatai:

JAV 0 - 1 Vokietija

55' [0 - 1] T.Muller

Portugalija 2 - 1 Gana

30' [1 - 0] J.Boye (į savus vartus)

57' [1 - 1] A.Gyan

80' [2 - 1] C.Ronaldo


Startinės komandų sudėtys:

Portugalija: Beto, Bruno Alves, Pepe, Miguel Veloso, William Carvalho, Ronaldo (c), Moutinho, Eder, Nani, Amorim, Pereira

Gana: Dauda, Gyan (c), Atsu, Agyemang Badu, A. Ayew, Rabiu, Waris, Mensah, Asamoah, Boye, Afful

***

JAV: Howard, Gonzalez, Bradley, Besler, Beasley, Dempsey (c), Jones, Davis, Beckerman, Zusi, Johnson

Vokietija: Neuer, Howedes, Hummels, Schweinsteiger, Ozil, Podolski, Muller, Lahm (c), Mertesacker, Kroos, Boateng


Vieta Komanda Žaista Tšk. Įv.sk.
1. Vokietija 3 7 +5
2. JAV 3 4 0
3. Portugalija 3 4 -3
4. Gana 3 1 -2

 

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...