Vokietija kaip šiltą vilną sudorojo Portugalijos rinktinę, JAV išplėšė pergalę prieš Ganą (VIDEO)

Pirmadienį Brazilijoje vykstančiame 2014 metų pasaulio čempionate į kovą stojo G grupės komandos.

19 valandą prasidėjo intriguojanti Vokietijos ir Portugalijos dvikova.

Susitikimo pradžioje H.Almeida smūgiavo į vartus, bet M.Neueris nesunkiai sugavo kamuolį. 7 minutę C.Ronaldo neišnaudojo progos sukelti didesnę grėsmę J.Lowo auklėtinių vartams.

Netrukus grubiai suklydo Portugalijos rinktinės vartininkas Patricio, bet S.Khedira nepataikė į tuščius vartus.

10 minutę Pereira baudos aikštelėje nugriovė M.Gotze ir arbitras nedvejodamas skyrė 11 m. baudinį, kurį užtikrintai realizavo T.Mulleris.

Kėliniui persiritus į antrąją pusę M.Ozilas perdavė kamuolį M.Gotze ir Miuncheno klubo atstovas uždirbo tik kampinį. Tačiau portugalai atsikvėpė per anksti ir paliko be priežiūros varžovų gynėją M.Hummelsą - šis galva padvigubino rezultatą.

35 minutę teisėjas netikėtai neužfiksavo nuošalės ir P.Bento žaidėjai nepasinaudojo progos sušvelninti skirtumą. Po poros minučių Pepe susikivirčijo su T.Mulleriu, trinktelėjo šiam į galvą ir prieš save išvydo raudoną kortelę.

Prieš pertrauką T.Mulleris pelnė savo antrąjį įvartį ir rezultatas tapo triuškinantis.

Portugalai bandė įmušti pirmąjį įvartį, tačiau jų atakos atsimušdavo į vokiečių gynybos sieną.

Abi komandos patyrė nuostolių, kai traumas patyrė F.Coentrao ir M.Hummelsas - gynėjai buvo priversti palikti aikštę.

75 minutę teisėjas nesureagavo į baudos aikštelėje nugriuvusį Portugalijos puolėją ir tai sukėlė C.Ronaldo įniršį. Po poros akimirkų krito ketvirtasis vokiečių įvartis - "hattricku" džiaugėsi T.Mulleris.

Rezultatas:

Vokietija 4 - 0 Portugalija

12' [1 - 0] T.Mulleris (iš 11 m. baudinio)

32' [2 - 0] M.Hummelsas

45' [3 - 0] T.Mulleris

78' [4 - 0] T.Mulleris

Startinės sudėtys:

Portugalija: Patricio, Pereira, Pepe, Alves, Coentrao, Moutinho, Meireles, Veloso, Nani, Ronaldo, Almeida.

Vokietija: Neuer; Howedes, Hummels, Khedira, Ozil, Muller, Lahm, Mertesacker, Kroos, Gotze, Boateng.


Kitose G grupės rungtynėse dėl svarbių pirmųjų taškų į kovą stojo Ganos ir JAV rinktinės. Amerikiečiai rezultatu 2-1 įrodė pranašumą prieš futbolininkus iš Afrikos.

Rungtynės kiek netikėtai prasidėjo įvarčiu. 30-ąją mačo sekundę puikiai kelis Ganos rinktinės gynėjus "išmaudęs" Clintas Dempsey nuginklavo varžovų vartininką ir išvedė JAV į priekį. Amerikietis pelnė įvartį, kuris pateko tarp penkių greičiausių pelnytų įvarčių pasaulio čempionate.

Po greito įvarčio Jurgeno Klinsmanno auklėtiniai neužsidarė gynyboje ir toliau atakavo varžovų vartus pavojingomis progomis, tačiau kiek vėliau rungtynių vadžias į savo rankas perėmė ganiečiai.

21-ąją minutę JAV sulaukė prastų žinių - traumą patyrė vienas komandos lyderių Jozy Altidore, o į aikštę po keitimo žengė jaunasis Aronas Johannssonas.

Po devynių minučių Timo Howardo budrumą iš toli patikrino Christianas Atsu, kurio smūgis praskriejo šalia viršutinio virpsto.

32-ąją minutę savo laimę iš toli taip pat pabandė Ganos kapitonas Asamoahas Gyanas, tačiau puikiai vartus saugojo T.Howardas. Per likusį pirmojo kėlinio pabaigą daugiau pavojingų progų sukūrė amerikiečiai, bet įvarčių nebuvo pelnyta.

Antrajame kėlinyje Ganos futbolininkams trauktis nebebuvo kur ir reikėjo šturmuoti priešininkų vartus. 55-ąją minutę Sulley Muntari iš toli pasiuntė kamuolį link vartų, tačiau kamuolys ir vėl skriejo šalia virpsto.

Pavojingos atakos ir toliau tęsėsi, tačiau išlyginamasis įvartis krito tik 82-ąją minutę, kuomet po meistriško A.Gyano perdavimo T.Howardą pirmą kartą šiose rungtynėse nuginklavo Jordanas Ayewas.

Tačiau JAV nepalūžo ir pademonstravo charakterį. Vos po keturių minučių amerikiečiai įsiveržė į priekį, kai nuo kampinio gairelės kamuolį pakėlęs Grahamas Zusi tikslų perdavimą atliko galva pasižymėjusiam Johnui Brooksui.

JAV į savo sąskaitą įsirašė tris taškus ir kartu su vokiečiais yra grupės lyderiai. Po pirmųjų grupės rungtynių Portugalija kartu su Gana neturi nei vieno taško.

Rezultatas:

Gana 1 - 2 JAV

1' [0 - 1] C.Dempsey

82' [1 - 1] J.Ayew

86' [1 - 2] J.Brooks

Startinės sudėtys:

Gana: Howard, Bradley, Besler, Beasley, Dempsey, Bedoya, Jones, Beckerman, Altidore, Cameron, Johnson.

JAV: Kwarasey, Gyan, Opare, Atsu, A. Ayew, Muntari, J. Ayew, Rabiu, Mensah, Asamoah, Boye.


Turnyrinė G grupės lentelė:

Vieta Rinktinė Rungtynės Taškai Įv. santykis
1. Vokietija 1 3 4
2. JAV 1 3 1
3. Gana 1 0 -1
4. Portugalija 1 0 -4