Vokietijos pirmenybės finišavo triuškinančia "Bayern" nesėkme (VIDEO)

Šeštadienį Vokietijos "Bundesliga" pirmenybėse finišavo 2017-18 metų sezonas - 16 valandą 30 minučių buvo sužaistos visos paskutinės aštuonios 34-ojo turo rungtynės.

Netikėtumas užfiksuotas Miunchene, kur jau seniai čempionų titulą užsitikrinę "Bayern" futbolininkai stipriausia sudėtimi nusileido varžovams iš Štutgarto rezultatu 1-4.

Danielis Ginczekas 5-ąją minutę išvedė "Stuttgart" į priekį, bet bavarams 21-ąją minutę pavyko atstatyti lygybę. Vėliau bavarai ėmė strigti tiek puolime, tiek gynyboje - "Stuttgart" sugebėjo per likusį laiką pelnyti dar tris įvarčius ir taip varžovų stadione pasiekti triuškinančią pergalę.

Daug susidomėjimo sukėlusi dvikova tarp "Hoffenheim" ir Dortmundo "Borussia" baigėsi pastarųjų nesėkme rezultatu 1-3. Ši pergalė "Hoffenheim" komandai leido pakilti į trečiąją poziciją ir pirmą kartą savo klubo istorijoje žaisti UEFA Čempionų lygos turnyre.

"Borussia" po šios nesėkmės nukrito į ketvirtąją poziciją. Lėverkuzeno "Bayer" ekipa paskutiniame ture taip pat nugalėjo savo varžovus ir surinko tiek pat taškų kiek "Borussia" ir "Hoffenheim", tačiau jų įvarčių santykis buvo prasčiausias.

Kovoje dėl išlikimo "Hamburger" pranoko Mionchengladbacho "Borussia", tačiau pergalė nuo iškritimo į antrąją lygą neišgelbėjo - "Wolfsburg" taip pat įsirašė tris taškus ir liko 16-oje pozicijoje. Ši vieta dar negarantuoja išlikimo lygoje, tačiau "vilkai" turės dar dvi papildomas rungtynes su trečią poziciją antroje "Bundeslygoje" užėmusia komanda.

"Hamburger" komanda iš pirmenybių traukiasi pirmą kartą per visą "Bundesliga" istoriją.

Likę mačai baigėsi "Freiburg", "Leipzig", Brėmeno "Werder" ir "Schalke" klubų pergalėmis.

Rezultatai:

"Bayern" 1 - 4 "Suttgart"

"Hoffenheim" 3 - 1 "Borussia"

"Bayer" 3 - 2 "Hannover"

"Freiburg" 2 - 0 "Augsburg"

"Hamburger" 2 - 1 "Gladbach"

"Hertha" 2 - 6 "Leipzig"

"Mainz" 1 - 2 "Werder"

"Schalke" 1 - 0 "Eintracht"

"Wolfsburg" 4 - 1 "Koln"


2017-18 metų sezono pagrindinė statistika:

Į Čempionų lygą pateko: "Bayern", "Schalke", "Hoffenheim", "Borussia Dortmund"
Į Europos lygą pateko: "Bayer", "Leipzig" (kvalifikacija)
Iš pirmenybių pasitraukė: "Koln", "Hamburger", "Wolfsburg" (kova dėl išlikimo)
Rezultatyviausi žaidėjai: Lewandowskis (29), Petersenas (15), Fullkrugas (14)

Turnyrinė lentelė: