Vokietijos rinktinė pasityčiojo iš pasaulio čempionato šeimininkų (VIDEO)

Naktį iš antradienio į trečiadienį Belo Horizontėje paaiškėjo pirmasis Brazilijoje vykstančio pasaulio čempionato finalo dalyvis. Pusfinalio mače už 2002 m. finalą Vokietija su kaupu atsirevanšavo turnyro šeimininkams brazilams.


Čempionato šeimininkams pirmosios rungtynių minutės žadėjo daug - pačioje mačo pradžioje brazilai užspaudė Joachimo Lowo auklėtinius, tačiau pasižymėti jiems nepavyko.

Visgi, netrukus Vokietijos rinktinė išsivadavo iš spaudimo gniaužtų ir surengė keletą išpuolių ir sykį jiems pavyko pasižymėti: 11-ąją minutę po kampinio visiškai laisvas buvo paliktas Thomas Mulleris, kuris nesunkiai nuginklavo varžovų vartininką Julio Cesarą.

Brazilai pradėjo aktyviai pulti po praleisto įvarčio, tačiau iš viso to išėjo šnipštas - 23-ąją minutę po puikios atakos Thomaso Mullerio ir Miroslavo Klose pastangomis, pastarasis antruoju bandymu dar kartą pasiuntė kamuolį į varžovų vartų tinklas.

Tuomet prasidėjo aikštės šeimininkų žeminimas. Praėjus vos minutei po M.Klose įvarčio, Toni Kroosas gavęs kamuolį iš dešiniojo krašto vienu lietimu pasiuntė kamuolį į apatinį vartų kampą.

Vos išsispyrus kamuolį iš vidurio, brazilų vėl tykojo vokiečiai. Savo aikštės pusėje suklydęs Fernandinho padovanojo dar vieną greitą ataką ir įvartį vokiečiams. Dar sykį pasižymėjo T.Kroosas.

Po ketvirtojo tikslaus smūgio "Die Mannschaft" nenurimo - jau 29-ąją susitikimo minutę dar kartą kamuolį  į tinklą siuntė Sami Khedira.

Psichologiškai palūžę brazilai ir nutilęs stadionas leido vokiečiams mėgautis futbolu, tačiau iki pertraukos daugiau įvarčių jie neįmušė ir per paskutinį kėlinio trečdalį daugiau laiko su kamuoliu buvo brazilai. Visgi, komandos į ilsėtis į rūbinęs ėjo rezultatu esant 5 - 0.

Nuo pat antrojo kėlinio pradžios Luiso Felipe Scolari auklėtiniai spaudė varžovus ir mėgino bent kiek reabilituotis prieš savo sirgalius, tačiau puikiai rungtyniavęs Manuelis Neueris su gynėjų pagalba atlaikė šį varžovų šturmą.

Vokietijos rinktinė ir toliau nedavė ramybės varžovų vartininkui savo kontratakomis bei kiek retesnėmis pozicinėmis atakomis.

Į aikštę po keitimo išėjęs puolėjas Andre Schurrle spėjo pasižymėti dukart. 69-ąją minutę po gražios kombinacijos dešiniajame krašte, "Chelsea" klube rungtyniaujantis vokeitis nesunkiai smeigė kamuolį į J.Cesaro vartus.

79-ąją minutę A.Schurrle įvartis buvo dar įspūdingesnis - po išmetimo iš užribio T.Mulleris priėmė kamuolį kairiajame krašte staigiai perdavė jį A.Schurrlei, kuris įspūdingu smūgiu nepaliko vilčių varžovų vartininku.

Visgi, brazilams pavyko įmušti paguodos įvartį. 90-ąją minutę po kontratakos vienas prieš M.Neuerį išbėgęs Oscaras nuginklavo Vokietijos rinktinės vartų sargą.

Pasaulio čempionato šeimininkus sutrypę vokiečiai finale susitiks su Olandijos arba Argentinos rinktine, kurios tarpusavyje santykius aiškinsis trečiadienį.

Brazilija 1 - 7 Vokietija

11' [0 - 1] T.Muller

23' [0 - 2] M.Klose

24' [0 - 3] T.Kroos

26' [0 - 4] T.Kroos

29' [0 - 5] S.Khedira

69' [0 - 6] A.Schurrle

79' [0 - 7] A.Schurrle

90' [1 - 7] Oscar


Startinės komandų sudėtys:

Brazilija: Julio Cesar, David Luiz (c), Fernandinho, Marcelo, Hulk, Fred, Oscar, Dante, Luiz Gustavo, Bernard, Maicon

Vokietija: Neuer, Hoewedes, Hummels, Khedira, Schweinsteiger, Ozil, Klose, Muller, Lahm (c), Kroos, Boateng

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...