Vokietijos rinktinė sutriuškino Meksiką ir žengė į Konfederacijų taurės finalą (VIDEO, FOTO)

Ketvirtadienį vakare Sočyje įvyko antrasis 2017 metų FIFA Konfederacijų taurės pusfinalis.

Dėl patekimo į finalą tarpusavyje kovėsi Vokietijos ir Meksikos rinktinės. Jaunieji vokiečiai nepaliko jokių vilčių Šiaurės Amerikos čempionams - sutriuškino rezultatu 4-1 ir žengė į finalą.

Vokiečiai rungtynes pradėjo itin galingai - jau 6-ąją minutę į Guillermo Ochoa ginamus vartus krito pirmasis įvartis. Po puikaus Benjamino Henrichso perdavimo varžovų gynėjus už savo nugaros palikęs Leonas Goretzka išvedė vokiečius į priekį.

Pirmąjį įvartį greitai pasiekę Vokietijos rinktinės futbolininkai atakuoti nesustojo - vos po dviejų minučių tas pats L. Goretzka dar kartą nuginklavo meksikiečių vartus, tik šį kartą rezultatyvų perdavimą komandos saugui atliko Timo Werneris.

Meksikiečiai buvo pasiųsti į nokdauną, o pavojingos vokiečių atakos tęsėsi. 18-ąją minutę galutinį tašką šioje akistatoje galėjo padėti T. Werneris, tačiau jaunasis "Leipzig" klubo puolėjas nesugebėjo nuginkluoti G. Ochoa likęs vienas prieš vieną.

Vėliau meksikiečiai nusiramino ir perėmę žaidimo kontrolę į savo rankas. 22-ąją minutę Marco-Andre ter Stegeno budrumą patikrino Giovani dos Santosas, tačiau vokietis užtikrintai susitvarkė su savo užduotimi.

35-ąją minutę idealią progą švelninti atsilikimą turėjo Javieras Hernandezas, tačiau vienas prieš vartininką likęs "žirnis" nesėkmingai bandė perkelti kamuolį per Ter Stegeną - kamuolys skriejo virš vartų skersinio.

Antrajame kėlinyje Meksika ir toliau rodė norą šiose rungtynėse dar pakovoti bent dėl pratęsimo, tačiau visas viltis sudaužė T. Werneris, 59-ąją minutę pelnęs įvartis po Jono Hectoro puikaus perdavimo.

Vokiečiai visiškai patikėjo pergale ir rungtynes bandė užbaigti žaisdami tik gynyboje. Meksikiečiai savo progų turėjo - 70-ąją minutę dar vieną puikį smūgį atrėmė Ter Stegenas, o vos po kelių minučių Miguelis Layunas pataikė į virpstą.

Tačiau Meksikos rinktinė 89-ąją minutę sugebėjo pasiekti garbės įvartį - nuostabų smūgį maždaug iš 35 metrų atlikęs Marco Fabianas nepaliko jokių vilčių vartininkui.

Meksikos rinktinė dar pabandė sukurti šiokią tokią intrigą, tačiau jau pirmąją pridėto laiko minutę galutinį žodį šiose rungtynėse tarė vokietis Aminas Younesas.

Vokiečiai šventė triuškinančią pergalę rezultatu 4-1 ir sekmadienį 21 valandą Lietuvos laiku su Čilė Sankt Peterburge kausis dėl Konfederacijų taurės trofėjaus.

Kovoje dėl trečios pozicijos Sočyje susikaus Portugalijos ir Meksikos futbolininkai.

Rezultatas:

Vokietija 4 - 1 Meksika
6' [1 - 0] L. Goretzka
8' [2 - 0] L. Goretzka
59' [3 - 0] T. Werner
89' [3 - 1] M. Fabian
90+1' [4 - 1] A. Younes

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">The <a href="https://twitter.com/hashtag/BUDMOTM?src=hash">#BUDMOTM</a> for <a href="https://twitter.com/hashtag/GERMEX?src=hash">#GERMEX</a> is <a href="https://twitter.com/DFB_Team_EN">@DFB_Team_EN</a>&#39;s Leon Goretzka! <a href="https://twitter.com/hashtag/ConfedCup?src=hash">#ConfedCup</a> <a href="https://t.co/bgP6eHZPsV">pic.twitter.com/bgP6eHZPsV</a></p>&mdash; #ConfedCup (@FIFAcom) <a href="https://twitter.com/FIFAcom/status/880514275114090496">June 29, 2017</a></blockquote><script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>