V.Venslovaitienė: turime geras galimybes nugalėti "Ludogorets"

Komentuodama bukmekerių prognozes Čempionų lygos atrankos rungtynėms prieš Razgrado „Ludogorets“ „Žalgirio“ direktorė V.Venslovaitienė atkreipė dėmesį į lietuviškas realijas.

Jos teigimu, šį sezoną A lygoje „Žalgiris“ savo kailiu patyrė, kad akivaizdų pranašumą rodantys koeficientai pergalių negarantuoja. „Vargu ar daug kas tikėjosi, kad „Utenis“ ar „Kauno Žalgiris“ gali nugalėti „Žalgirį“. Bet jie laimėjo, nes žaisdami prieš mus nejaučia jokio spaudimo, tik keleriopai didesnę motyvaciją nugalėti. Analogiškai ir UEFA Čempionų lygoje. Bukmekerių prognozės manęs nebaugina, tad ir burtai manęs nenuvylė. Žinome, kad gyvenime reikia daug ką užsidirbti. O mes sakome, kad kuo mums sunkiau, tuo lengviau. Su visais varžovais reikia žaisti, o šansus patekti į kitą varžybų etapą mes tikrai turime“, – teigė V.Venslovaitienė.

Ištraukus burtus paaiškėjo, kad „Žalgiris“ atrankos varžybose grumsis su Bulgarijoje nuo 2011 m. dominuojančia Razgrado komanda. Praėjusiame sezone „Ludogorets“ antrą kartą per savo istoriją patekmo į UEFA Čempionų lygos grupių varžybas. A grupėje Bulgarijos čempionai žaidė su „Paris Saint-Germain“, Londono „Arsenal“ ir FC „Basel“ ekipomis ir užėmė 3 vietą. Tiesa, UEFA Europos lygos atkrintamosiose varžybose „Ludogorets“ nusileido „Copenhagen“ ekipai iš Danijos.Tai bus jau ketvirtasis „Žalgirio“ bandymas įveikti antrą UEFA Čempionų lygos atrankos etapą.

2014 m. Lietuvos čempionai turėjo pripažinti Zagrebo „Dinamo“ ekipos pranašumą, užpernai tik vieno įvarčio skirtumu nusileido „Malmo FF“ komandai, o pernai po dramatiškos kovos pralaimėjo „Astana“ ekipai. Pasak V.Venslovaitienės, sukaupta patirtis šiais metais leidžia tikėtis geresnės baigties. „Šiais metais mes išsaugojome komandos branduolį, visi futbolininkai turi dalyvavimo UEFA Čempionų lygos atrankos varžybose patirties. Neabejoju, kad vyrai ir šiais metais garbingai kovos dėl vietos po UEFA Čempionų lygos saule. Be abejo, kaip ir visi kiti, aš tikėjausi šiek tiek lengvesnio kelio, bet gyvenimas įneša savas korekcijas. Kita vertus, mums niekada nebuvo lengva – nei Lietuvoje, nei Europoje.

Tačiau mes nuosekliai dirbame, siekiame savo svajonės ir žinome, kad tikrai galime tą padaryti. Iš tiesų, mūsų psichologinis klimatas yra lengvesnis, nei tų, kurie žais prieš mus. Jie tiesiog privalo laimėti, o mes žinome, kad galime tai padaryti. O tai labai skirtingi požiūriai. Todėl mes sakome, kad turime geras galimybes, tikime jomis ir tuo pasinaudosime“, – pareiškė „Žalgirio“ direktorė.

Pirmas UEFA Čempionų lygos antrojo atrankos etapo rungtynes „Žalgiris“ žais savo aikštėje liepos 11 arba 12 dienomis. Susitikimui su Bulgarijos čempionais sostinės ekipa ruošis Lietuvoje. „Šį sprendimą padiktavo varžybų tvarkaraštis.

Šią savaitę mūsų laukia A lygos ir Lietuvos futbolo federacijos taurės turnyro rungtynės, birželio 27 dieną klubo 70-ojo gimtadienio proga Vilniuje sužaisime draugiškas rungtynes su Geteborgo IFK komanda. Pagal tokį grafiką liepos 5-6 dieną mums reikėtų turėti dar vienerias rungtynes. Šiuo metu deriname sąlygas su vienu Baltarusijos futbolo klubu. Manau, kad tai bus puiki repeticija prieš Čempionų lygos atrankos varžybas“, – teigė V.Venslovaitienė.

fkzalgiris.lt