W. Rooney - turtingiausias Anglijos sportininkas

Anglijos rinktinės ir „Manchester United“ komandos kapitonas Wayne'as Rooney yra turtingiausias Didžiojoje Britanijoje sportininkas tarp tų, kuriems – ne daugiau 30 metų.

Į netradicinį „The Sunday Times“ sudarytą sąrašą įtraukti tiek britai, tiek atletai, dabar atstovaujantys britų klubams.

Vien per pastaruosius metus W.Rooney banko sąskaita pasipildė 12,8 mln. eurų, o apskritai jis yra uždirbęs apie 105 mln. eurų.

Antrąją vietą turtuolių sąraše užima tenisininkai broliai Andy ir Jamie Murray. Neretai poroje žaidžiantys škotai sukaupė 74 mln. eurų. Tiesa, liūto dalį šios sumos yra pelnęs A.Murray vienetų varžybose.

Trečias – golfo žaidėjas Rory McIlroy iš Šiaurės Airijos (72 mln. eurų), ketvirtas – Madrido „Real“ futbolininkas velsietis Garethas Bale'as (43 mln. eurų)

Toliau rikiuojasi užsienio žvaigždės, žaidžiančios britų futbolo klubuose: „Manchester City“ argentinietis Sergio Aguero (42 mln. eurų), „Manchester City“ ispanas Davidas Silva (40 mln. eurų), „Chelsea“ kolumbietis Radamelis Falcao (37 mln. eurų), „Manchester City“ prancūzas Samiras Nasri (28 mln. eurų) ir „Chelsea“ belgas Edenas Hazard'as (23 mln. eurų).

Taip pat 23 mln. eurų vertinamas boksininko Amiro Khano uždarbis, bet šis pakistaniečių kilmės britas jau gegužę pakils turtuolių sąraše, nes jo laukia dvikova dėl pasaulio čempiono titulo su meksikiečiu Saulu Alvarezu.

lrytas.lt