Y. Toure sukritikavo P. Guardiolą: nėra jis joks futbolo genijus

"Manchester City" komandą palikęs Yaya Toure pagaliau surado progą įgelti ne itin mėgstamam treneriui Pepui Guardiola.

Y. Toure, kuris pastaruosius dvejus metus dirbo su katalonu "Man City" ekipoje, su juo ne pačius geriausius santykius turėjo dar tada, kai abu buvo "Barcelona" komandoje.

Y. Toure šį kartą pareiškė, kad P. Guardiola nėra joks futbolo genijus: "Norėčiau sugriauti mitą apie Guardiolą. Jis nesukūrė dabartinės "Barcelona" komandos. 

Jis tik panaudojo savo išprusimą ir į žaidimą įtraukė Cruyffo idėjas. Jis tą patį bandė padaryti tiek "Bayern", tiek "Man City" komandose. Visur buvo tas pats metodas - dirbti tik su tais žaidėjais, kurie atitiko jo prototipą ir galėjo iš jų ištraukti beveik viską. Tai neveiktų tokiose komandose kaip "Watford" ar "Crystal Palace".

Mano nuomone, Zidane'as yra didesnis futbole nei jis. Jis turi mažiau reikalavimų savo žaidėjams, tačiau su visais elgiasi pagarbiai. Savo ruožtu Pepas nori būti laikomas genijumi - jis tai dievina.

Tačiau už viso to slypi tik gryna komedija. Aš negaliu susilaikyti nesijuokęs, kai pamatau, kai jis visą rungtynių laiką yra susiėmęs už galvos ir apsimeta, kad vis kažką galvoja. Tai labai juokinga", - kritiškai apie savo buvusį trenerį užsiminė Y. Toure.

Afrikietis taip pat užsiminė apie P. Guadiolos veidmainystę: "Jis buvo toks veidmainis, kai ėmė mane girti atsisveikinimo ceremonijoje. Aš nenorėjau tokio atsisveikinimo, komandą norėjau palikti iškelta galva. Turiu susidaręs įspūdį, kad jis, neturėdamas jokios pagarbos man, sugadino mano praėjusį sezoną klube. 

Tai šiek tiek mane skaudina, nes šiame klube praleidau puikius aštuonerius metus. Jis "pavogė" iš manęs atsisveikinimą, kurio norėjau aš su mūsų nuostabiais fanais."

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...