Ypatinga jubiliejinio „Žalgirio“ sezono pabaiga

Antradienį Vilniaus „Sportimos“ manieže „Žalgirio“ futbolininkai ir treneriai surengė paskutinę treniruotę. Nors sezono pabaiga komanda susiklostė nesėkmingai, bet žaliai-balti liko ištikimi savo principams ir į paskutinę treniruotę sukvietė ypatingus svečius.

Beveik aštuonios dešimtys specialių poreikių turinčių vaikų drauge su žalgiriečiais daugiau nei valandą šėlo ant žaliosios vejos. Į devynias grupes susiskirstę vaikai žaidė futbolą, tinklinį, spardė gigantiškus ir visai mažutėlius kamuolius, bėgiojo, šokinėjo, fotografavosi ir tiesiog smagiai leido laiką. Renginio kulminacija tapo Kalėdų Senelio pasiuntinio Besmegenio apsilankymas bei „Žalgirio“ dovanų ir prizų dalybos.

Idėjinė šio tradicinio renginio organizatorė, Vilniaus lopšelio-darželio „Rūta“ auklėtoja Kristina Surdokaitė patikino, kad specialių poreikių vaikams betarpiškas bendravimas su futbolininkais yra neįkainojama vertybė. „Labai svarbu, kad tokie vaikai neužsidarytų savo mokyklose, bendruomenėse. Iš tiesų, pas juos vyksta nemažai įvairių renginių, bet mes norime, kad žmonės sužinotų apie šiuos ypatingus vaikus, suprastų, kad su jais gali būti smagu dainuoti, šokti, dalyvauti, žaisti futbolą. Kuo daugiau bus tokių geranoriškų komandų kaip „Žalgiris“ ir žalgiriečiai, tuo tokiems vaikams bus paprasčiau įsitraukti į visuotinę veiklą“, – samprotavo ketvirtus metus iš eilės su savo mažaisiais auklėtiniais žalgiriečių treniruotėje dalyvaujanti K.Surdokaitė.

2014 m. užsimezgęs „Žalgirio“ ir specialiųjų poreikių vaikų ugdymo įstaigų bendradarbiavimas šiais metais peržengė Vilniaus ribas. Šiemet renginyje dalyvavo ne tik sostinės lopšelių-darželių auklėtiniai, bet ir vaikai iš Kauno bei Marijampolės. „Bendras įspūdis yra pats geriausias. Žalgiriečiai puikiai moka žaisti ir sportuoti su specialiais vaikais. Jie yra šilti ir laisvi, vaikai tai jaučia ir supranta. Tiesą sakant, net ir pasibaigus renginiui vaikai nenorėjo išeiti iš arenos ir prašė dar pažaisti. Tai ir yra pats geriausias įvertinimas!“, – teigė pirmą kartą su „Žalgirio“ futbolininkais susitikusi Lietuvos Specialiosios olimpiados komiteto programos „Jaunieji atletai“ koordinatorė Aušra Kriškoviečienė.

„Žalgirio“ treneris Andrius Skerla tikino, kad tokio pobūdžio renginiai naudingi ne tik vaikams, bet ir futbolininkams. „Labai gerai, jog tradicijos yra tęsiamos ir mes kiekvienais metais susitinkame su šiais vaikais. Tokiose treniruotėse gerai laiką leidžia ne tik vaikai, bet ir futbolininkai bei treneriai. Čia mes turime unikalią progą pamatyti, kad pasaulis nėra toks, kokį mes įsivaizduojame. Kita vertus, tai yra ir mūsų pareiga. Turime atiduoti tam tikrą duoklę vaikams. Manau, kad šiandien mes padarėme gerą darbą, sudalyvavome labai gražiame renginyje, smagiose estafetėse, visi drauge pasisėmėme teigiamų emocijų“, – konstatavo A.Skerla.