Z. Zidane'o galvosūkis: kas turėtų užimti G. Bale'o vietą aikštėje?

Madrido "Real" klubas šiandien vakare atsakomajame UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio mače susitinka su Miuncheno "Bayern". Pirmoji akistata Vokietijoje baigėsi "baltųjų" ekipos pergale rezultatu 2-1.

Vis dėlto pergalė Miunchene nebuvo tokia saldi - Garethas Bale'as rungtynių metu pajuto raumenų skausmus ir komandai nepadės šiandien įvyksiančioje dvikovoje. Be to, Čempionų lygos nugalėtojai savo gretose neturi dviejų centro gynėjų - Pepe ir Raphaelio Varane, tačiau kol kas užtikrintą vidurio gynėjų porą sudaro Nacho ir Sergio Ramosas.

Zinedine'as Zidane'as su savo trenerių štabu pastarosiomis dienomis suka galva, kas turėtų pakeisti G. Bale'ą. Didelė netektis ar malonus kitų žaidėjų pasirinkimas?

Didžiąją šio sezono dalį dėl traumos praleidęs Velso rinktinės krašto puolėjas pastaruoju metu neblizgėjo "Real" ekipos gretose, tačiau visada buvo vertinamas dėl savo pasiaukojančio žaidimo gynyboje. Prieš "Bayern" G. Bale'as taip pat nemažai atliko darbo gynyboje, padėjęs Dani Carvajaliui stabdyti Francką Ribery bei Davidą Alabą.

Taigi, Z. Zidane'ui ši trauma tikrai patikti neturėjo. Vis dėlto jei strategas liko patenkintas G. Bale'o darbu gynyboje, į startinę sudėtį galėtų įtraukti darbštųjį Lucą Vazquezą, kuris yra tos pačios pozicijos žaidėjas kaip ir G. Bale'as, tačiau taip pat daug darbo nuveikiantis dešiniajame gynybos krašte.

Z. Zidane'as turi dar vieną bei, kaip tikimasi, realiausia pasirinkimą - Isco. 24-erių metų saugas savaitgalį sužaidė bene geriausias rungtynes savo karjeroje, todėl visi "baltųjų" ekipos sirgaliai Isco tikisi pamatyti aikštėje. Ispano buvimas startinėje sudėtyje iš esmės pakeistų taktinį išsidėstymą - "Real" turėtų žaisti 4-4-2 schema (su Isco saugų linijoje - red. past) arba 4-3-1-2 (su Isco atakuojančio saugo pozicijoje - red. past).

Taip pat neatmetama yra jaunojo Marco Asensio kandidatūra. 21-erių metų ispanas Miunchene būtent pakeitė traumą patyrusį G. Bale'ą ir save parodė iš geriausios pusės - atliko rezultatyvų perdavimą Cristiano Ronaldo, kuris pelnė pergalingą įvartį. Po šių rungtynių buvo beveik neabejojama, kad M. Asensio liks startinėje sudėtyje, tačiau Isco pasirodymas savaitgalį turėjo sujaukti Z. Zidane'o mintis.

Mažiausiai tikėtinas yra Jameso Rodriguezo pasirodymas startiniame vienuoliktuke, tačiau jis taip pat puikiai gali rungtyniauti prie 4-4-2 schemos. Jei Z. Zidane'as nori cementuoti saugų liniją, į aikštę būtų galima įleisti Mateo Kovačičių, kuris sudarytų saugų linija kartu su Casemiro, Toni Kroosu ir Luka Modričiumi, o Karimui Benzema ir Cristiano Ronaldo paliktų visišką laisvę puolime.

"EuroFootball.lt" prognozuojama "Real" klubo startinė sudėtis prieš "Bayern":

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...