"Žalgirį" sustiprino puolėjas iš Nigerijos

Artėjant 2018 m. A lygos futbolo pirmenybių startui „Žalgirio“ futbolo klubo gretas papildė dar vienas naujas žaidėjas. Prie komandos prisijungė futbolininkas iš Nigerijos Ugochukwu Louis Ogana.

22 metų 185 cm ūgio puolėjas pirmuosius futbolininko karjeros žingsnius žengė didžiausiame Nigerijos mieste Lagose. Vėliau L.Ogana persikėlė į Portugaliją, o 2015 m. pasirašė sutartį su „Braga“ klubu. Pastaruosius tris sezonus jis vilkėjo antrosios „Braga“ komandos marškinėlius ir rungtyniavo antrame pagal pajėgumą – „Ledman Liga Pro“ šalies futbolo divizione.

Per tris sezonus „Ledman Liga Pro“ divizione L.Ogana sužaidė 77 rungtynes, pelnė 18 įvarčių ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus. Geriausiai jam sekėsi 2015-2016 m. sezone, kai per 29 rungtynes puolėjas pasižymėjo 8 įvarčiais. Praėjusiame sezone „Braga B“ sudėtyje jis sužaidė 30 rungtynių ir pelnė 6 įvarčius, o šį sezoną per 18 rungtynių pasižymėjo 4 tiksliais smūgiais.

Po kelis mėnesius trukusių intensyvių derybų FK „Žalgiris“ šios savaitės pradžioje galutinai sutarė su „Braga“ dėl L.Ogana perėjimo į Vilniaus futbolo klubą. 22 metų futbolininkas su „Žalgiriu“ sudarė ilgalaikę sutartį.

L.Ogana tapo septintuoju „Žalgirio“ komandos naujoku. Dar gruodį ekipos gretas papildė brazilas Marquinhos ir serbas Marko Tomičius, sausį prisijungė prancūzas Jeremy Manzorro, o vasario pradžioje – slovakas Tomašas Malecas bei Austrijos pilietybę turintis Tomašas Šimkovičius. Į Vilnių taip pat sugrįžo ir nuo 2017 m. vidurio Kazachstane žaidęs Georgas Freidgeimas. Be to, pasibaigus nuomos sutartims su Kauno „Stumbru“ ir Džurdžu „Astra“ žalią ir baltą aprangas vėl apsivilko Dominykas Barauskas ir Serge'as Nyuiadzi.

Oficialus atsinaujinusio „Žalgirio“ startas įvyks vasario 25 dieną. A lygos 1-ojo turo rungtynėse sekmadienį, 18 val. „Sportima“ manieže žalgiriečiai susitiks su „Kauno Žalgirio“ futbolininkais.

fkzalgiris.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...