Žalgiriečiai atsiėmė pirmą trenerių prizą

Savaitgalį rinktinis keturių „Žalgirio“ futbolininkų būrelis apsilankė restorane. Gurmaniško Užupio restorano siūlomą valgiaraštį patikrinę Donovanas Slijngardas, Diego Oyarzunas, Serge'as Nyuiadzi ir Airidas Mickevičius pasigardžiuodami ragavo krosnyje keptą picą, pasistiprino skoningais užkandžiais, atsigaivino šviežių vaisių sultimis.

Tai nebuvo spontaniškas vizitas, o dar prieš sezoną sudaryto futbolininkų ir trenerių susitarimo patvirtinimas. Nuo pirmos šio sezono dienos „Žalgirio“ futbolininkai kiekvienoje treniruotėje ne tik šlifuoja techninius ir taktinius įgūdžius, bet ir varžosi dėl ypatingo prizo. Vyriausias komandos treneris Aurelijus Skarbalius pasiūlė treniruotėse surengti specialias varžybas, kurių nugalėtojais tampa per mėnesį daugiausiai balų individualiose bei komandinėse rungtyse surinkę futbolininkai. 
 
„Mes siekiame komandoje sukurti konkurencingą aplinką, kad kiekvienose rungtynėse futbolininkai žaistų iš visų jėgų ir siektų tik pergalės. Bet pradėti reikia nuo treniruočių. Sukūrėme tam tikrą sistemą, kai konkrečius pratimus geriausiai atlikę futbolininkai renka balus, o pasibaigus mėnesiui daugiausiai balų surinkę žaidėjai gauna trenerių įsteigtą prizą – vakarienę aukšto lygio restorane. Čia mums į pagalbą atėjo Paupio12 restorano savininkai, maloniai sutikę priimti ir pasirūpinti mūsų futbolininkais“, – teigė A.Skarbalius.

Patys futbolininkai neslėpė, kad ilgą laiką nežinojo, koks prizas jų laukia. „Kai žaidžiau Čilėje, treniruotėse futbolininkai būdavo padalinami į dvi komandas, o laimėtojams treneris įteikdavo šokoladinių saldainių arba kitokių skanėstų. Tačiau „Žalgiryje“ kiekvienas futbolininkas privalo demonstruoti geriausius rezultatus, nes skaičiuojamos ne tik komandinės pergalės, bet ir asmeniniai pasiekimai. O prizas tikrai vertas tų pastangų – maistas labai skanus, jauki aplinka, puiki kompanija“, – teigė net du mėnesius iš eilės – sausį ir vasarį į geriausiai treniruotėse pasirodžiusių žalgiriečių ketveriukę patekęs D.Oyarzunas.