Žalgiriečiai pasiryžę sutriuškinti "Miniją"

Šeštadienį Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės turnyro antrojo etapo rungtynėse FK „Žalgiris“ Kretingoje susitiks su vietos FK „Minija“ komanda. Nors kretingiškiai šį sezoną rungtyniauja Antros lygos Vakarų zonos pirmenybėse, tačiau „Žalgirio“ vyriausias treneris Aurelijus Skarbalius ragino tinkamai įvertinti varžovus ir nusiteikti rimtai kovai.

Mačui su „FK Minija“ ruošiasi visi „Žalgirio“ futbolininkai, praėjusį trečiadienį dalyvavę A lygos 15 turo rungtynėse Kaune. Į rungtynėms registruojamų žaidėjų 18-uką neįtrauktas tik kelias papildomas poilsio dienas gavęs Serge‘as Nyuiadzis. Jį pakeitė „Žalgiris B“ komandos atstovas Adomas Ankudinovas. Pasak A.Skarbaliaus, LFF taurės turnyre žalgiriečiai varžovams nuolaidų nedarys ir žais pajėgiausia sudėtimi. „Į LFF taurės turnyro rungtynes mes žiūrime labai rimtai. Taurėje dažnai įvyksta netikėtumų, nes žemesnio lygio komandos futbolininkai į rungtynes išeina taip, tarsi tai būtų svarbiausias mačas jų gyvenime. Ir jei jiems pavyksta apsiginti, pabėgti į kontrataką, įmušti po standartinės padėties, tada jau prasideda panika favoritų gretose. Todėl mes labai aiškiai akcentuojame savo žaidėjams, kad mums atostogos dar neprasidėjo. Pirmiausia turime padaryti darbą, o tik po to ilsėtis“, – prieš išvyką į Kretingą pareiškė A.Skarbalius.
 
Rimtą požiūrį į rungtynes parodė ir „Žalgirio“ vadovų sprendimas kelionę į taurės rungtynes pradėti penktadienį. Po treniruotės LFF stadione žalgiriečiai papietavo sostinės „Green Hotel“ viešbutyje ir po pietų komandos autobusu iškeliavo į Klaipėdą. Šeštadienį po pietų žalgiriečiai iš uostamiesčio pasieks ir Kretingą. „Mums reikia laimėti šias rungtynes ir žaidėjai turi būti joms pasirengę kaip ir bet kuriam kitam A lygos mačui. Šį sezoną pagal tokį pat planą ruošėmės Klaipėdoje vykusioms A lygos rungtynėms ir matėme, kad tai turi geresnį efektą nei kelionė rungtynių dieną, – sprendimą į tolimą kelionę išvykti penktadienį paaiškino A.Skarbalius. – Negalime sau leisti ilgos žvalgybos, apšilimo ar įsibėgėjimo. Žaisti reikės labai rimtai ir nuo pirmų minučių. Juo labiau, kad mes nežinome, kokios bus sąlygos, kokia aikštė. Todėl tikrai negalime nuvertinti varžovų. Turime parodyti aikštėje geriausią savo veidą ir žaidimu, o ne titulais ir istorija, įrodyti, kad esame geresnė komanda.“
 
Tai bus antroji „Žalgirio“ viešnagė Kretingoje per visą klubo istoriją. Pirmą kartą žalgiriečiai šiame mieste lankėsi 1992 m. rugpjūčio 15 d. Tada Lietuvos čempionato 3 turo rungtynes su „Minijos“ komanda „Žalgiris“ laimėjo 3:1. Įvarčius nugalėtojams pelnė Darius Maciulevičius, Aidas Preikšaitis ir Donatas Vencevičius, o kapitono raištį ryšėjo dabartinis „Žalgirio“ strategas Aurelijus Skarbalius. Tiesa, prabėgus beveik 26 metams sostinės ekipos vyriausias treneris tikino, kad daugiau prisiminimų liko iš kito apsilankymo Kretingoje. „Nuoširdžiai pasakysiu, kad iš to 1992 metų vasarą vykusio „Žalgirio“ vizito į Kretingą nieko nepamenu. Tačiau atmintyje išliko 1991 m. Baltijos taurės turnyro rungtynės su Latvija, kurios taip pat vyko Kretingoje. Tada mačas baigėsi lygiosiomis 1:1, aš pelniau įvartį ir buvau išrinktas geriausiu turnyro žaidėju, o Lietuvos rinktinė iškovojo Baltijos taurę. Man tuo metu buvo tik 18 metų, tad tai buvo iš tiesų neeilinis įvykis“, – prisiminė A.Skarbalius.
 
„Žalgirio“ ir „FK Minija“ rungtynės šeštadienį Kretingos miesto stadione prasidės 18 valandą.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...