Žalgirietis D.Kodz: „Mums dar reikia laiko susižaisti“

Ketvirtadienį A lygos 3 turo rungtynėse FK „Žalgiris“ savo aikštėje susitiks su „Palangos“ ekipa. Šiam mačui ruošiasi ir jauniausias „Žalgirio“ komandos narys Dominykas Kodz. Šį sezoną A lygoje jau debiutavęs 17-metis žalgirietis pasidalino mintimis apie sezono pradžią bei būsimus varžovus.

Vasario 25 d. rungtynėse su „Kauno Žalgiriu“ 73 min. aikštėje pasirodęs D.Kodz ne tik oficialiai debiutavo „Žalgirio“ komandoje, bet ir būdamas 17 metų bei 306 dienų tapo jauniausiu šio sezono elitinės šalies lygos žaidėju. Tiesa, po oficialaus debiuto žalgirietis pernelyg nedžiūgavo. „Man tos rungtynės nebuvo sėkmingos. Stengiausi, norėjau parodyti, kad galiu žaisti, tačiau visas pastangas nubraukė dvi neišnaudotos progos. Ypač apmaudu dėl antrosios, kai pačioje rungtynių pabaigoje Marquinhos atliko gerą perdavimą, bet man nepavyko užbaigti atakos tiksliu smūgiu“, – pripažino D.Kodz.
 
Nuo sezono pradžios su pagrindine „Žalgirio“ komanda treniruotėse plušantis futbolininkas jau spėjo pasižymėti naudingais veiksmais kontrolinėse rungtynėse. Neoficialiose draugiškose tarpusavio rungtynėse sausio 20 d. jis pelnė pirmą įvartį, o Turkijoje vykusiose kontrolinėse rungtynėse su Prahos „Bohemians“ atliko rezultatyvų perdavimą komandos draugui. „Man asmeniškai nėra skirtumo, ar aš įmušiu, ar atliksiu rezultatyvų perdavimą. Nesivaikau įvarčių, svarbiausia, kad komanda laimėtų, o jei dar ir pats kažkuo prie tos pergalės prisidėjai, kad ir pradėdamas rezultatyvią ataką, tai dar geriau“, – tikino žalgirietis.
 
Futbolo pradžiamokslį „Ateities“ futbolo mokykloje ir Baltijos futbolo akademijoje išėjęs D.Kodz iki 2017 m. žaidė Lietuvos jaunių pirmenybėse, o pernai vilkėdamas „Žalgiris B“ komandos aprangą susipažino ir su vyrų futbolo ypatumais. Praėjusį sezoną su „Žalgirio“ dubleriais LFF Pirmoje lygoje jis per 23 rungtynes pelnė 4 įvarčius. Pernai jam teko išmėginti jėgas ir su „Palangos“ ekipa. „ Tada mes pralaimėjome abi rungtynes – Palangoje 1:3, o Vilniuje – 1:4. Įdomu, kad su „Palanga“ tada žaidėme du kartus iš eilės – iš pradžių Palangoje, ant žolės, o po trijų dienų – Vilniuje ant dirbtinės dangos. Manau, tai irgi turėjo įtakos neigiamam rezultatui. Kita vertus, tai buvo stiprus varžovas, komandoje žaidė patyrę, pajėgūs futbolininkai, mus visų pirma pranokę fizine jėga. Apskritai, manau, kad tai buvo stipriausia komanda Pirmoje lygoje ir pernai pelnytai užėmė pirmą vietą. Tačiau dabar žaidžiant prieš „Žalgirį“ to fizinės jėgos pranašumo „Palanga“ tikrai neturės. Pernai jų žaidimo stilius buvo paremtas aukštais perdavimais į priekį ir aktyviu krašto saugų žaidimu. Šiais metais „Palangos“ komandoje daug pokyčių, tad tikriausiai ir žaidimas bus kitoks“, – samprotavo D.Kodz.
 
Po praėjusio sezono stipriai pasikeitė ir „Žalgirio“ sudėtis. Pasak futbolininko, kol kas žalgiriečiams labiausiai trūksta geresni savitarpio supratimo. „Mums dar reikia laiko susižaisti, nes iš esmės esame nauja komanda. Nors jau po truputį atsiranda tam tikras supratimas, teoriškai lyg ir žinome, kaip reikia žaisti, bet aikštėje vis dar trūksta to pajautimo, kur reikia atsidengti, atlikti perdavimą, bėgti ir pan. Tačiau žingsnis po žingsnio mes visi vis labiau apsiprantame su savo vaidmenimis, tad ir mūsų komandinio žaidimo kreivė turėtų kilti į viršų“, – vylėsi jauniausias žalgirietis.
 
Kovo 8 d. „Žalgirio“ ir „Palangos“ susitikimas Vilniaus „Sportima“ arenoje prasidės 19.30 val.