Žalgirietis D.Oyarzunas: "Norint įveikti "Utenį", reikia sužaisti tikras solidžias rungtynes"

19-ajame A lygos ture į Vilnių atvykęs Utenos „Utenis“ buvo itin motyvuotas ir dar prieš pirmąjį rungtynių švilpuką žalgiriečius pasitiko ne itin gražiais žodžiais. Beveik visi FK „Žalgirio“ futbolininkai galėjo tik nujausti, kas buvo šaukiama, tačiau čilietis Diego Oyarzunas puikiai suprato ispanakalbių šūksnius bei į rungtynes žengė tarsi į karą.

Nuo pat rungtynių pradžios LFF stadione trenerio Davido Campanos kariauna be ceremonijų prasižengdavo prieš šeimininkus, kurie varžovams netruko atsakyti tuo pačiu. „Utenis“ viso mačo metu metė didelės pajėgas į priekį, tačiau labiau patyrę sostinės futbolininkai baudė varžovus beveik už kiekvieną klaidą ir po Darvydo Šerno dublio bei Elivelto, Serge'o Nyuiadzi bei Bahrudino Atajičiaus įvarčių iškovojo triuškinamą pergalę rezultatu 5:0. Anot „Žalgirio“ gynėjo iš Čilės, vilniečiai buvo itin rimtai nusiteikę dar prieš rungtynes, o ne po pirmųjų oponentų pražangų bei replikų.

„Manau, kad viskas prasidėjo dar prieš rungtynes. Jie mūsų atžvilgiu šūkavo negražius žodžius, taip sakau, nes viską supratau, žinoma, kiti komandos draugai galėjo tik įsivaizduoti, kas buvo sakoma. Vis dėlto galiu „Utenio“ žaidėjus suprasti, kadangi tai buvo savotiška motyvacija prieš rungtynes, tiesa, kiek per agresyvi. Buvo aišku, kad jie į aikštę žengia kovoti, šaunu, jog taip pat buvome agresyvūs ir žaidėme užtikrintai. Anksčiau stebėjome keletą „Utenio“ rungtynių ir žinojome, kad jie tikrai pajėgūs. Pietiečiai sėkmingai kontroliuoja kamuolį ir gali rungtyniauti trumpais perdavimais, tačiau nustebome, kad jie buvo tokie agresyvūs“, – perdėta varžovų agresija prieš tą mačą stebėjosi šešis mačus A lygoje sužaidęs D.Oyarzunas. 

Visą savo karjerą iki persikėlimo į „Žalgirį“ Čilėje rungtyniavęs gynėjas teigė, jog tokie mačai jo gimtinėje nėra staigmena ir kažko panašaus jis tikisi artėjančiame susitikime Utenoje: „Čilėje tokias rungtynes teko žaisti tikrai ne kartą. Pietų Amerikos futbolininkai yra labai emocingi ir žaidžia futbolą su didele aistra bei agresyvumu, tad tokios rungtynės su „Uteniu“ man netapo netikėtumu. Tokiuose mačuose įgauni labai daug vertingos patirties. Manau, jog Utenoje bus kažkas panašaus arba netgi dar sunkiau. Jie rungtyniaus savo sirgalių akivaizdoje ir sieks atsikeršyti, pasiekti revanšą. Manau, kad „Utenis“ yra gera komanda ir norint ją įveikti, reikia sužaisti tikras solidžias rungtynes“.

Išvyka į Uteną D.Oyarzunui bus tikrai įsimintina, kadangi ten, tolimame pasaulio kampelyje, jis sutiks bičiulį, su kuriuo kelerius metus rungtyniavo Santjago „Universidad Catolica“ ekipoje. Jo tėvynainis ir bendraamžis gynėjas Jesusas Villalobosas neseniai papildė „Utenį“ ir spėjo ten sužaisti dvejas rungtynes. Čilietis nesėkmingoje dvikovoje su „Trakais“ pakilo nuo suolo, tačiau praėjusio turo akistatoje su Klaipėdos „Atlantu“ žaidė visas rungtynes, tad tikėtina, jog tai bus pirmas kartas, kai akis į akį Lietuvos čempionate stos du futbolininkai iš Čilės. 

Savo ruožtu pirmąjį įvartį mače Vilniuje pelnęs brazilas Elivelto tikrai gerai prisimena praėjusį komandų susitikimą: „Iš tiesų, varžovų agresija mus tikrai nustebino, tačiau svarbu, kad nepasimetėme, nes A lygoje su kažkuo panašiu dažnai susidurti netenka. Po pirmų pražangų supratau, kad varžovai nejuokauja ir dar labiau užsivedžiau. „Utenis“ žaidė tikrai neblogai, turėjo progų, tačiau patyrė triuškinamą nesėkmę, kuri turėtų įskaudinti ir kelti blogus prisiminimus. Neabejoju, kad Utenoje bus labai sunkios ir emocingos rungtynės. Turėsime išlikti susikaupę ir šaltakraujiški.“

25-ojo turo rungtynės Utenoje įvyks jau rytoj, rugsėjo 20-ąją dieną. Ketvirtoji šį sezoną dvikova su „Uteniu“ prasidės 17 val.