Žalgirietis D.Šernas: „Mes neskaičiuojame serijų“ (VIDEO)

A lygos 13 turo centrinė dvikova įvyks Marijampolėje, kur čempionato lyderį FK „Žalgirį“ egzaminuos antroje pozicijoje įsitvirtinusi „Sūduva“. Pirmame A lygos rate žalgiriečiai LFF stadione 3:1 įveikė varžovus iš Marijampolės. Tai buvo pirmas – ir kol kas vienintelis „Sūduvos“ pralaimėjimas šį sezoną.

Po pralaimėjimo Vilniuje „Sūduva“ iškovojo keturias pergales ir kartą sužaidė lygiosiomis. Įdomu, kad perėję iš maniežo į pagrindinį stadioną marijampoliečiai dar nepralaimėjo. Ant natūralios dangos jie įveikė Kauno „Stumbrą“, Utenos „Utenį“, o praėjusiame ture Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione 2:0 nugalėjo ir „Kauno Žalgirį“. Antrame A lygos rate taškus „Sūduva“ prarado tik Klaipėdoje, kai dirbtinės dangos aikštėje 1:1 sužaidė su vietos „Atlantu“.
 
„Žalgirio“ futbolininkams šį sezoną ant žolės dar neteko žaisti. Tiesa, komandos puolėjo Darvydo Šerno teigimu, galimybė išmėginti Marijampolės stadiono gazoną yra labai viliojanti. „Žaidimas ant natūralios dangos visiems futbolininkams teikia didžiausią džiaugsmą. Kad ir ką sakytų, bet visi mėgaujasi žaidimu ant žolės, visi yra pasiilgę natūralios dangos. Be abejo, skirtumas tarp dirbtinės ir natūralios dangos yra, bet tai ypatingos įtakos rezultatui tai neturės“, – samprotavo 32 metų puolėjas.

Praėjusiame ture „Žalgiris“ lygiosiomis 1:1 sužaidė su „Trakais“ ir tokiu būdu užbaigė 9 laimėtų rungtynių seriją. Tiesa, kita serija – nepralaimėtų rungtynių – vis dar tęsiasi. Vienintelę nesėkmę daugkartiniai šalies čempionai šį sezoną patyrė A lygos 2 ture, kai „Sportimos“ manieže 0:1 nusileido „Uteniui“. Visgi, pasak D.Šerno apie laimėtų ar nepralaimėtų rungtynių serijas futbolininkai negalvoja.

„Mes neskaičiuojame serijų, tikrai negalvojame, kad štai galime laimėti dešimtą kartą iš eilės, ar nepralaimėti vienuoliktų rungtynių iš eilės. Mums pačios svarbiausios yra artimiausios rungtynės ir mes koncentruojamės tik į tas vienas rungtynes. Dabar mūsų laukia susitikimas su Marijampolės „Sūduva“, tad visos mintys skirtos šiai dvikovai“, – patikino D.Šernas.
 
Šį sezoną 6 įvarčius A lygoje pelnęs D.Šernas paskutinį kartą kamuolį pasiuntė būtent į „Sūduvos“ vartus. 7-ojo turo dvikovoje jis įmušė tris įvarčius, bet kitose rungtynėse su „Uteniu“ patyrė rankos traumą. Nors po to D.Šernas žaidė su specialiu įtvaru, bet įvarčių versmė išseko.

„Kol kas nulis įvarčių su įtvaru ir tai viską pasako, – į klausimą, kokią įtaką žaidimo kokybei turi įtvaras atsakė D.Šernas. – Manau, kad jis savo darbą jau padarė, tikiuosi, kad netrukus su juo atsisveikinsiu ir vėl pradėsiu mušti įvarčius. Aš to siekiu kiekvienose rungtynėse, bet ne visada pavyksta.“
 
„Žalgirio“ ir „Sūduvos“ susitikimas Marijampolėje prasidės 18 val. 

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...