Žalgirietis L.Klimavičius išvengė blogiausio scenarijaus

Trečiadienį A lygos 7-ojo turo rungtynėse su Marijampolės „Sūduva“ po smūgio koja į veidą aikštę ne savo noru palikęs Vilniaus „Žalgirio“ gynėjas Linas Klimavičius išvengė blogiausio scenarijaus. Nors buvo baiminamasi, kad 28 metų futbolininkui lūžo nosis, bet žalgirietis atsipirko lengvesnėmis pasekmėmis.

Nelaimė nutiko antrojo kėlinio pradžioje, kai „Sūduvos“ saugas Povilas Leimonas „Žalgirio“ baudos aikštelėje mėgino efektingai smūgiuoti per save, bet pataikė ne į kamuolį, o į L.Klimavičių. Pasiaukojančiai sužaidęs žalgirietis galva numušė kamuolį, o po akimirkos jau gulėjo ant žaliosios vejos. Krauju paplūdusį futbolininką netrukus pakeitė Georgas Freidgeimas, o L.Klimavičius pateko į medikų rankas.
 
Po rungtynių „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Valdas Dambrauskas dar negalėjo pasakyti, kokio pobūdžio traumą patyrė L.Klimavičius. „Manau, kad tai rimtas sužeidimas. Visgi, smūgis į galvą buvo labai stiprus. Dabar jį apžiūri medikai, o diagnozė paaiškės artimiausiu metu“, – spaudos konferencijoje teigė V.Dambrauskas.
 
Ketvirtadienį paaiškėjo, kad L.Klimavičius išvengė nosies ar veido kaulų lūžių. Anot „Žalgirio“ vyriausiojo kineziterapeuto Dainiaus Pavilonio, futbolininkui buvo diagnozuotas nosies sumušimas bei lengvas smegenų sutrenkimas. „Artimiausias kelias dienas L.Klimavičius turės pailsėti, bet po to vėl prisijungs prie komandos. Manome, kad jau kitą savaitę jis pradės treniruotis, jei nebus komplikacijų, bus pasirengęs rungtynėms su Klaipėdos „Atlantu“, – teigė D.Pavilonis.
 
Šį sezoną L.Klimavičius A lygoje sužaidė 5 rungtynes, taip pat dalyvavo „Žalgirio“ pergale pasibaigusiose LFF Supertaurės rungtynėse.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...