Žalgirietis T.Malecas: prieš atvykdamas nieko nežinojau apie Lietuvos futbolą ar A lygą

FK „Žalgiris“ puolėjas Tomašas Malecas 369 minutes ieškojo savo pirmojo įvarčio naujoje komandoje. Vasario pradžioje Lietuvos vicečempionų gretas papildęs 25 metų futbolininkas per ketverias kontrolines rungtynes nepasižymėjo, bet pirmoje oficialioje sezono dvikovoje su „Kauno Žalgiriu“ pagaliau atidarė įvarčių sąskaitą.

Sekmadienį vykusiose A lygos 1-ojo turo rungtynėse 199 cm ūgio T.Malecas 54 min. varžovų baudos aikštelėje laimėjo oro dvikovą ir galva pasiuntė kamuolį į „Kauno Žalgirio“ vartų tinklą. Po rungtynių prisimindamas įvarčiu pasibaigusį epizodą T.Malecas dėkojo rezultatyvų perdavimą atlikusiam komandos draugui Tomašui Šimkovičiui. „Mes esame geri draugai, nemažai laiko leidžiame kartu, be to, vis geriau suprantame vienas kitą aikštėje. Tomašas žino kur ir kaip reikia perduoti kamuolį, kad galėčiau išnaudoti savo ūgio pranašumą. Taip pat toje situacijoje akies krašteliu pastebėjau, kad varžovų vartininkas paliko vartus, tad man reikėjo tik permesti per jį kamuolį. Užsiėmiau teisingą poziciją, Tomašo perdavimas buvo idealus ir kamuolys atsidūrė tinkle“, – konstatavo T.Malecas.
 
Rungtynėse su „Kauno Žalgiriu“ T.Šimkovičius atliko du rezultatyvius perdavimus. 42 min. jis nuo kampinio gairelės asistavo pirmą įvartį pelniusiam Marko Tomičiui. Beje, šio perdavimo galėjo ir nebūti, jei kiek anksčiau T.Malecas būtų realizavęs 11 metrų baudos smūgį. Tačiau žalgiriečio smūgiuotą kamuolį į kampinį nukreipė „Kauno Žalgirio“ vartininkas Martynas Matuzas. „Man tai buvo labai keistos rungtynės. Nesugebėjau realizuoti baudinio, tačiau daug apie tai negalvojau, nes netrukus vis tiek pelnėme įvartį. Iš tiesų, nepamenu, kada paskutinį kartą neįmušiau nuo 11 metrų žymos, tačiau dabar tai jau nesvarbu, – samprotavo T.Malecas. – Pertraukos metu komandos draugai ir treneriai man kartojo, kad nereikia liūdėti, nes vis tiek įmušiu. Taip pat ir „Žalgirio“ sirgaliai visas rungtynes palaikė mane ir komandą, arenoje sukūrė puikią atmosferą. Džiugu, kad antro kėlinio pradžioje sulaukiau dar vienos progos ir pagaliau pasiunčiau kamuolį į vartus. Man šis įvartis tikrai labai svarbus. Šiek tiek apmaudu, kad baigiantis rungtynėms neišnaudojome dar kelių turėtų progų, tada pergalė būtų dar solidesnė. Visgi, svarbiausia, kad laimėjome, iškovojome 3 taškus. Dabar turime ruoštis kitoms rungtynėms.“
 
Per savo karjerą įvarčiais Slovakijos, Norvegijos ir Čekijos čempionatuose pasižymėjęs T.Malecas pirma pažintimi su Lietuvos futbolo A lyga nenusivylė. „Turiu prisipažinti, kad prieš atvykdamas į „Žalgirį“ nieko nežinojau apie Lietuvos futbolą ar A lygą. Nežinojau, koks futbolas čia žaidžiama, kokie greičiai vyrauja, ar daug fizinės kovos, koks žaidimo intensyvumas. Tad iš pradžių buvo sunku, prireikė laiko apsiprasti, prisitaikyti. Tačiau komandos draugai mane įtraukė į žaidimą, mes dalinomės kamuoliu, neblogai judėjome, tad viskas greitai stojosi į savo vietas. Manau, kad sužaidėme geras rungtynes, tad mūsų gerbėjams turėjo patikti ne tik rezultatas, bet ir žaidimas. Noriu pakviesti juos kuo dažniau ateiti į stadioną, kad tribūnose būtų kuo daugiau žmonių. Tada ir futbolininkams žaisti bus daug maloniau“, – teigė per savo karjerą Slovakijos ir Norvegijos čempiono titulą iškovojęs T.Malecas.
 
Artimiausias A lygos rungtynes „Žalgiris“ žais kovo 4 d. Kaune su vietos „Stumbru“. Be to, trečiadienį 12.30 val. sostinės „Sportima“ arena žalgiriečiai draugiškoje dvikovoje išmėgins jėgas su „Liepaja“ komanda iš Latvijos.