"Žalgirio" dubleriai įveikė Gargždų "Bangą"

Gegužės 5 d. LFF stadione Žydrūno Grudzinsko auklėtiniai permainingose rungtynėse palaužė vieną iš LFF Pirmos lygos lyderių Garždų „Bangos“ ekipą. Paskutinėmis rungtynių akimirkomis žalgiriečiams pergalę atnešė Deivido Reimario įvartis. Dar du įvarčius pridėjo šiose rungtynėse iki 76 minutės žaidęs pagrindinės „Žalgirio“ komandos puolėjas Louisas Ogana.

Nuo rungtynių pradžios abi komandos žaidė gan atvirą futbolą ir keitėsi greitomis atakomis. Nors žalgiriečiai kamuolį brangino labiau, tačiau pavojingų epizodų rungtynių pradžioje sukurti jiems nepavyko. Tuo metu praėjusiame sezone Pirmoje lygoje antrą vietą užėmusi Gargždų komanda netylėjo. 23 min. svečiai susikūrė pirmąją realią progą pelnyti įvartį, tačiau Airido Mickevičiaus ginamus vartus išgelbėjo gynėjai, blokavę itin pavojingą varžovo smūgį.
 
34 min. savo žodį tarė L.Ogana. Greito kontrišpuolio metu iš kairiojo aikštės krašto gavęs puikų perdavimą, L.Ogana pasitaisė kamuolį ir tiksliu smūgiu pasiuntė jį į „Bangos“ vartus. Pirmame kėlinyje tai buvo vienintelis rezultatyvus smūgis. Tačiau antrame kėlinyje padėtis aikštėje pasikeitė. 48 min. Gargždų ekipos puolėjas Algimantas Bačanskis suklaidino „Žalgiris B“ gynėjus bei vartininką ir išlygino rezultatą.
 
Aktyviau pradėję antrąjį kėlinį garždiškiai ne trukus išsiveržė į priekį. 56 min. tas pats A.Bačanskis suorganizavo greitą „Bangos“ ataką ir pasiuntė perdavimą į baudos aikštelę. Ten jo laukęs Rokas Krušnauskas smūgiavo į vartus ir pelnė antrą įvartį.
 
Po praleisto įvarčio aktyviau žaisti pradėjo ir žalgiriečiai. 64 min. svečių gynėjai pažeidė taisykles savo baudos aikštelėje, o 11 metrų baudinį užtikrintai realizavo L.Ogana. Senkant laikui iki rungtynių pabaigos tiek viena, tiek kita komanda kūrė atakas ir bandė išsiveržti į priekį, bet klaidos ir nuovargis to padaryti neleido. Vis dėlto, kai jau atrodė, jog rungtynių baigtis aiški ir komandos pasidalins po tašką, lemiamą įvartį paskutinėmis teisėjo pridėto laiko sekundėmis žalgiriečiams įmušė komandos naujokas Deividas Reimaris.
 
„Žalgiris B“ vyriausias treneris Žydrūnas Grudzinskas po rungtynių neslėpė. „Sėkme to pavadinti tikrai negalima. Reikia įvertinti „Bangos“ nuovargį. Rungtynių pabaigoje tikrai jautėsi, jog jie buvo labiau pavargę negu mes, nes prieš kelias diena Lietuvos futbolo federacijos taurės turnyro rungtynėse jie žaidė 120 min. Be abejo, reikia įvertinti ir mūsų žaidėjų indėlį. Mums labai padėjo L.Ogana. Ir čia net nereikia kalbėti apie jo įvarčius. Vien vyresnio žaidėjo, tokio kaip L.Ogana ir Danielis Romanovskis – buvimas aikštėje tarp jaunimo leido mums kurti labiau organizuotas atakas, įnešti rimties“, – po rungtynių sakė treneris.
 
Tai buvo jau antroji „Žalgirio“ dublerių pergalė šį sezoną.7 taškus per šešerias rungtynes surinkę jaunieji žalgiriečiai Pirmoje lygoje užima 11 vietą. Kitas rungtynes vilniečiai žais gegužės 13 dieną su Utenos „Uteniu“. Būsimi varžovai penktadienį 1:0 įveikė Kauno „Stumbro“ dublerius ir surinkę 13 taškų pakilo į antrą vietą.
 
Rungtynių statistika:
 
Vilniaus „Žalgiris B“ – Gargždų „Banga“ 3:2 (1:0)
 
Įvarčiai: 34 ir 64 min. (11 m) L.Ogana, 90+5 min. D.Reimeris; 48 min. A. Bačanskis, 56 min. R.Krušnauskas.
 
Geltonos kortelės: 26 min. K. Uzėla, 33 min. D.Linauskas 60 min. P.Jorgensen; 27 min. D.Urbaitis, 65 min. G. Samsonik.
 
„Žalgiris B“: A. Mickevičius, G.Makauskas, L. Ogana (76 min. S.Vasiljevas), K. Uzėla (77 min. D.Reimaris), A.Lukša, E.Romanovas (68 min. L.Žukauskas), D.Romanovskij, T. Tomašauskas (46 min. L.Žukauskas), P. Jorgensen, D. Kodz (87 min. M.Mikulėnas), D. Linauskas.
 
Gargždų „Banga“: I. Driomovas, V. Pocevičius, K.Urbaitis, G. Samsonik (81 min. E.Anulis), R. Krušnauskas (90+5 J.Skuodas), K.Gnedojus (50 min. M.Petrikas), A.Skurdelis, A. Bačanskis, V. Antužis, N.Žebrauskas, P.Lotužys (46 min. D.Zubauskas) 

fkzalgiris.lt