"Žalgirio" ekipa triumfavo A lygoje (VIDEO)

Vilniaus miesto futbolo draugijos „Žalgiris“ komanda šiandien nugalėjo Panevėžio „Ekraną“ 5:1 (3:0) ir užsitikrino antrą iš eilės Lietuvos čempiono titulą.

Rungtynes vilniečiai pradėjo labai ryžtingai ir per pirmą kėlinį neleido svečiams surengti nė vienos pavojingos atakos. Tuo metu patys nuolat buvo apgulę „Ekrano“ vartus ir buvo tik laiko klausimas, kada pagaliau pavyks pralaužti panevėžiečių gynybą.

Įvarčiai pasipylė kėlinio pabaigoje - 39 ir 41 min. galva kamuolį į vartus pasiuntė Linas Pilibaitis, o per teisėjo kompensuotą laiką tai po solo reido padarė ir D.Šemberas.

Po pertraukos taiklius smūgius į savo sąskaitą dar įsirašė Jakubas Wilkas ir Artūras Žulpa, o „Ekranui“ paguodos įvartį pelnė Edvardas Tamulevičius.

„SMScredit.lt A lygoje“ vilniečiai per 32 rungtynes surinko 74 taškus ir jau yra nepavejami kitoms komandoms.

Per pastaruosius trejus metus „Žalgiris“ surinko išskirtinę 8 trofėjų koleciją! Kartu su 2014 metų Lietuvos čempionų titulu sostinės komandai atiteko ir Lietuvos Supertaurė! Šio trofėjaus „Žalgiris“ nepaleidžia iš savo rankų jau trejus metus iš eilės! Taip pat žaliai-balti jau trejus metus valdo ir LFF taurę!

Ištikimiausių aistruolių iš „Pietų IV“ 2009-aisiais išsaugota reprezentacinė Vilniaus komanda tokių įspūdingų rezultatų pasiekė vos per penkerius metus, nors kelią teko pradėti nuo I lygos čempionato.

Iki Vilniaus miesto futbolo draugijos įkūrimo sostinės komanda buvo iškovojusi Lietuvos čempiono titulą 1991, 1992 ir 1999 metais.

Rungtynių statistika

Žalgiris 5-1 Ekranas

1:0 Linas Pilibaitis (39)
2:0 Linas Pilibaitis (41)
3:0 Deividas Šemberas (45)
4:0 Jakub Wilk (52)
5:0 Artūras Žulpa (55)
5:1 Edvardas Tamulevičius (59)

Įspėjimai: Andro Švrljuga (88)

"Žalgiris": Armantas Vitkauskas, Andro Švrljuga, Georgas Freidgeimas, Semir Kerla, Egidijus Vaitkūnas, Serge Nyuiadzi (59' Vaidotas Šilėnas), Deividas Šemberas, Artūras Žulpa, Mantas Kuklys (46' Paulius Janušauskas), Jakub Wilk, Linas Pilibaitis.

"Ekranas": Evan Aleksandrov-Ridley, Gotaras Vasiliauskas, Martynas Dūda, Donatas Petrauskas, Tomas Salamanavičius, Uchenna Umeh, Rokas Stanulevičius, Armando Tarlazis (70' Jonas Skinderis), Dovydas Norvilas (46' Edvardas Tamulevičius), Simonas Urbys (54' Tomas Dapkus), Ribeiro Elivelto.

zalgiris-vilnius.lt