"Žalgirio" klube - skirtingi traumų padariniai

FK „Žalgirio“ pagrindinėje ir „B“ ekipoje – dvejopos situacijos dėl traumų. Pirmos komandos futbolininkų traumos nėra itin rimtos, deja, pora dublerinės ekipos žaidėjų iš rikiuotės iškrito ilgesniam laikui.

6-ojo A lygos turo susitikimas su Kauno „Stumbru“ pareikalavo aukų: po susidūrimo su varžovų puolėju Alexandre‘u Kore traumą patyrė ir rungtynių baigti negalėjo vartininkas Saulius Klevinskas, o prieš Mantą Kuklį ne kartą buvo grubiai pažeidžiamos taisyklės. Savo ruožtu Matija Ljujičius tame mače buvo tausojamas ir į kovą treneris Valdas Dambrauskas jo nemetė.

„Matija Ljujičius rungtynėse su „Trakais“ patyrė dešiniojo kelio sumušimą. Buvo atlikti tyrimai: raiščiai – vietoje, yra tik atsiradęs uždegimas. Jis gali žaisti, tačiau dabar yra saugojamas. Atlikus tyrimus Sauliui Klevinskui, buvo nustatytas dešiniosios šlaunies raumens 1–2 laipsnio plyšimas. Trauma nėra ties raumens tvirtinimusi, tad manome, kad jis po 2–3 savaičių galės žaisti. Iki šios savaitės jis dirbo treniruoklių salėje, o dabar pradės reabilitaciją. Po atliktų tyrimų Mantui Kukliui nustatytas kelio sąnario šoninio paviršiaus sumušimas – viskas buvo ne taip baisu, kaip atrodė iš pradžių. Rungtynėse su „Sūduva“ jis turėtų žengti į aikštę“, – trijų „Žalgirio“ futbolininkų traumas apžvelgė komandos vyr. kineziterapeutas Dainius Pavilonis.

Vis dėlto „B“ komandai teks ilgą laiką verstis be dviejų svarbių žaidėjų – gynėjo Jono Skinderio bei puolėjo Juliaus Momkaus. Abiems futbolininkams praėjusią savaitę buvo atliktos operacijos.

„Julius Momkus buvo operuotas ketvirtadienį, kadangi jam vis tik plyšo kryžminiai kelio raiščiai. Iš pradžių buvo nustatyta netiksli diagnozė, o reabilitacija truks šešis mėnesius. Jonui Skinderiui Kauno klinikose buvo atlikta klubo sąnario artroskopija ir tik vėliau tiksliai paaiškės, kiek laiko jis negalės rungtyniauti. Nusprendėme operaciją daryti dabar, o ne laukti sezono pabaigos“, – teigė D.Pavilonis.

J.Momkus skaudžią traumą patyrė kontroliniame Lietuvos U-21 rinktinės mače su bendraamžiais iš Baltarusijos. Futbolininkas, tame mače įmušęs vienintelį komandos įvartį, nesėkmingai nusileido ant žemės bei netrukus buvo nugabentas į Lazdynų ligoninę.

Artimiausios „Žalgirio“ rungtynės įvyks jau rytoj, balandžio 19-ąją dieną. Lietuvos čempionai 7-ojo A lygos turo mače LFF stadione priims antroje turnyro lentelės vietoje žengiančią Marijampolės „Sūduvą“. Dvikovos pradžia – 20 val.