"Žalgirio" naujokas J.Chula patyrė kraupią traumą (VIDEO)

Po pertraukos į „SMScredit.lt A lygos“ kovas Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai sugrįžo pergalingai, tačiau ne be pasekmių. Rungtynėse su „Klaipėdos granitu“ komandos naujokas Jorge‘as Chula patyrė ypač sunkią traumą.

Liepos 25-ąją vykęs mačas Klaipėdoje legionieriui iš Portugalijos nemaloniai atsirūgo: po keitimo aikštėje pasirodęs ir net dešimties minučių nesužaidęs J. Chula itin skaudžiai susidūrė su klaipėdiečių žaidėju Dmitrijumi Šiškinu. Rungtynių tęsti nebegalėjęs žalgirietis buvo skubiai išvežtas į ligoninę, kur paaiškėjo, kad jam yra lūžusi koja.

„Po susidūrimo su varžovu jam lūžo blauzdikaulis. Sekmadienį žaidėjui buvo sėkmingai atlikta operacija, o antradienį Jorge‘as bus išleistas iš ligoninės ir toliau tęs gydymą bei reabilitaciją. Pilnam futbolininko atsistatymui prireiks 4-6 mėnesių.

Viskas vyks iš lėto, po truputį didinant fizinį krūvį sužeistai kojai. Tačiau bent artimiausiu metu jis beveik negalės judėti“,- sakė komandos vyriausiasis kineziterapeutas Dainius Pavilonis.

Jo teigimu, tokia trauma futbolininko žaidimui neturėtų atsiliepti, tačiau jam ateityje gali susiformuoti psichologinis barjeras, kuris vers vengti panašių pavojingų situacijų.
 
Šiose rungtynėse žalgiriečiai vertėsi be taip pat susižeidusio saugo Manto Kuklio. UEFA Čempionų lygos rungtynėse susižeidusiam futbolininkui nustatytas šlaunies keturgalvio raumens antro laipsnio plyšimas. Tai reiškia, kad žaidėjas turės praleisti apie keturias savaites be futbolo.

„Pamenu, kad atlikau baudos smūgį ir pajutau skausmą kojoje. Toje situacijoje net nebuvo jokio susidūrimo su kitu žaidėju. Iškart po smūgio pajutau, kad tiesiog nebegaliu tęsti rungtynių.

Liūdna, kad negalėjau pabaigti rungtynių. Labiausiai gaila ne kojos, o to, kad komandai nepavyko įveikti švedų. Koja greitai sugis, o Čempionų lygos teks laukti dar bent metus“, - apgailestavo M. Kuklys.

zalgiris-vilnius.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...