"Žalgirio" naujoko įvartis nulėmė vilniečių triumfą Supertaurėje

FK „Žalgiris“ – tarsi titanas ir jubiliejiniame 70-ajame sezone. Žalgiriečiai, Supertaurės mače po atkaklios kovos 1:0 (0:0) palaužę „Trakus“, savo trofėjų lentyną papildė net 15-uoju titulu, iškovotu nuo 2012 metų.

Nuo pat pirmojo teisėjo švilpuko žalgiriečiai perėmė iniciatyvą ir kamuolio kontrolę. Itin aktyvus buvo dešinysis kraštas, kuriame varžovams daug rūpesčių kėlė Vytautas Lukša. Saugas atliko ne vieną aštrų perdavimą, o kartą stipriai smūgiavo į „Trakų“ vartininką Igną Plūką.

Prabėgus kiek daugiau nei penkiolikai minučių, Slavko Blagojevičius neapdariai prarado kamuolį aikštės viduryje, tuo pasinaudojęs Tadas Labukas pabėgo į priekį, tačiau prie puolėjo suskubo žalgirietis ir, efektingai išmušdamas kamuolį, neleido surengti akistatos su Armantu Vitkausku. Netrukus po pakelto kampinio galva pavojingai smūgiavo Mamadou Mbodjis, visgi, I.Plūkas buvo savo vietoje.

Kėlinio viduryje žalgiriečiai kelis sykius mušė iš toli. Matija Ljujičius ir Mantas Kuklys po du kartus pabandė savo laimę, o antrasis serbo smūgis privertė „Trakų“ vartininką atmušti kamuolį toliau nuo vartų. 32-ąją minutę pavojinga ataka atsakė „riteriai“: krašto gynėjas Alma Wakili surengė puikų reidą daugiau nei per pusę aikštės ir, įsiveržęs į baudos aikštelę, smūgiavo į A.Vitkauską. Paskutinėmis pirmos rungtynių dalies minutėmis komandos apsikeitė aštriomis atakomis, tačiau įvarčių taip ir nepelnė. 

Per pertrauką „Trakų“ treneris Olegas Vasilenka atliko du keitimus, o Valdas Dambrauskas į aikštę vietoje M.Ljujičiaus išleido Bahrudiną Atajičių. Antrame kėlinyje žalgiriečiams sunkiau sekėsi kurti progas – pirmoji iš jų buvo 62-ąją minutę, kai pavojingas Darvydo Šerno smūgis buvo blokuotas.

66-ąją minutę pirmą kartą oficialiame mače debiutavo naujokas Mahamane'as Traore ir netrukus aštriai perdavė kamuolį D.Šernui, nuo kurio I.Plūkas ir „Trakų“ gynėjai šiaip ne taip apsigynė. Po kiek daugiau nei dešimties minučių išaušo saugo iš Malio šlovės akimirka. B.Atajičiaus smūgį I.Plūkas atrėmė, tačiau įvykusioje sumaištyje M.Traore buvo staigesnis ir pasiuntė kamuolį į tuščius vartus.

Po praleisto įvarčio „Trakai“ metė visas pajėgas į priekį, tačiau išpešė du smūgius, kurie didelių problemų A.Vitkauskui nesukėlė. Žalgiriečiai ne kartą turėjo progų padvigubinti rezultatą kontratakų metu, bet kieta gynyba „Žalgiriui“ nukalė dar vieną trofėjų.

Naudingiausiu Supertaurės futbolininku buvo išrinktas „Žalgirio“ saugas V.Lukša. Tai – antrasis iš eilės saugo įvertinimas tokio pobūdžio mače.

Rungtynių statistika:

Vilniaus „Žalgiris“ 1:0 (0:0) „Trakai“

Įvartis: 77 min. M.Traore

Geltonos kortelės: 47 min. D.Kazubovičius, 72 min. P.Krukas

„Žalgiris“: A.Vitkauskas, D.Slijngardas, L.Klimavičius, M.Mbodjis, E.Vaitkūnas, S.Blagojevičius, M.Ljujičius (46 min. B.Atajičius) V.Lukša (84 min. S.Mikoliūnas), Elivelto (66 min. M.Traore), D.Šernas.

fkzalgiris.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...