"Žalgirio" rungtynėse - dvi raudonos kortelės (VIDEO)

Raudonų kortelių ir emocijų kupiname mūšyje „Jonavos“ futbolininkai neatsilaikė prieš A lygos lyderį Vilniaus „Žalgirį“. Abi ekipos mačą baigė dešimtyje, o pirmajame kėlinyje savo progas išnaudoję svečiai 2:0 (2:0) išsivežė pergalę iš Jonavos.

Jau rungtynių pradžioje abi ekipos apsikeitė pavojingomis atakomis. Klaudijus Upstas baudos aikštelėje surado Maksimą Marusičių, tačiau Ukrainos puolėjo smūgis buvo netikslus ir praskriejo šalia tolimojo virpsto. Netrukus pavojus kilo jau jau prie „Jonavos“ vartų, kai „Žalgirio“ puolėjas Seržas Nyuiadzi įveikė jonaviškių gynybą, bet situaciją išgelbėjo kamuolį atmušęs Karolis Salikas.

Gerą šansą turėjo ir kitas vilniečių puolėjas Komnenas Andričius, kurio smūgis galva skriejo visai šalia vartų. Antros galimybės pasižymėti sulaukė S. Nyuiadzi, kuris paleido smūgį galva, visgi vėl puikiai susitvarkė K. Salikas. Deja, 19 min. svečiai rado būdą įveikti „Jonavos“ gynybą. Slavko Blagojevičius, sulaukęs Matija Ljujičio perdavimo, paleido tolimą smūgį pažeme į „Jonavos“ vartus ir, nors K. Salikas lietė kamuolį, jis krito į vartus – 0:1.

Tuo metu Donatas Vencevičius turėjo atlikti du priverstinius keitimus: iš pradžių aikštę paliko Andrejus Čuchlėjus, dėl traumos 20 min. teko pakeisti ir K. Upstą. M. Marusičius susitvarkė su Lino Klimavičiaus gynyba, griuvo baudos aikštelėje, bet teisėjas pražangos neįžvelgė. Po kelių minučių ukrainietis vėl atsidūrė atakos smaigalyje, perdavė kamuolį į baudos aikštelę įkirtusiam Tadui Eliošiui, deja, kapitono pasiųstas kamuolys praskriejo šalia tolimojo virpsto. Dar vieną šansą jonaviškiai turėjo po „Žalgirio“ klaidos aikštės viduryje, kai  po keitimo pasirodęs Laurynas Stonkus greitos atakos metu pabadė surasti M. Marusičių, bet legionierius iš Ukrainos prie kamuolio nespėjo.

Ramybės „Jonavos“ gynėjams toliau nedavė S. Nyuiadzi: vienos atakos metu jis smūgiavo virš vartų, o vėliau eilinį puolėjo bandymą atrėmė K. Salikas. Visgi 43 min. „Žalgirio“ legionieriui pavyko savo ekipą išvesti į ataką, kurią sėkmingai užbaigė ir rezultatą padvigubino pirmas prie atšokusio kamuolio suspėjęs Elivelto.

Antrą rungtynių dalį pradėjo Eduardo Ževnerovo tolimas šūvis, kurį pagavo Saulius Klevinskas. Gerą progą įmušti trečią įvartį po baudos smūgio turėjo žalgirietis Donovanas Slijngardas, kurio stiprus šūvis atsimuša į virpstą. 62 min. jonaviškiai turėjo bene geriausią progą pakeisti rungtynių rezultatą. Po L. Stonkaus perdavimo vienas prieš vartininką iššoko Tomas Salamanavičius, tačiau puikią reakciją parodė „Žalgirio“ vartininkas, kojomis atrėmęs saugo smūgį. Vėliau sekė dar vienas šeimininkų bandymas, kurio metu kamuolio prie vartų nepavyko pasiekti Martynui Dapkui.

Tik aštriau pradėjusių žaisti jonaviškių laukė dar vienas nemalonumas: 65 min. antrą geltoną kortelę užsidirbo ir aikštę paliko Artūras Rocys. Tačiau po keletos minučių jėgos išsilygino: už pražangą prieš Td. Eliošių iš aikštės buvo išvytas taip pat antrą kortelę gavęs žalgirietis S. Nyuiadzi. Maža to, teisėjo sankcijų susilaukė ir jonaviškių vyr. treneris D. Vencevičius, kuris už ginčus su arbitrais turėjo palikti aikštę.

Rungtynių pabaigoje keletą pavojingų reidų suregzti pabandė Td. Eliošius, permesti kamuolį per „Žalgirio“ gynėjus pabandė ir T. Salamanavičius. „Žalgiris“ atsakė Darvydo Šerno bandymu, kai puolėjas perėmė kamuolį iš Vitalijaus Barinovo. Visgi latvis savo klaidą ištaisė išmušdamas kamuolį, o teisėjas netrukus paskelbė čempionato lyderių pergalę 2:0 (2:0).

„Žalgiris“ (30 taškų) toliau neapleidžia lyderio pozicijos, o „Jonavos“ ekipa (9 taškai) lieka šeštoje vietoje.