"Žalgirio" varžovų kaladėje – septynių šalių komandos

Trečiadienį UEFA būstinėje Nione (Šveicarija) bus traukiami UEFA Europos lygos pirmojo ir antrojo atrankos varžybų etapai. Savo varžovus sužinos ir FK „Žalgiris“. Pirmame UEFA Europos lygos atrankos varžybų etape žalgiriečių priešininkais gali tapti septynių šalių ekipos.

Pirmame krepšelyje FK „Žalgiris“ kartu su Norvegijos vicečempionais FK „Molde“, Bulgarijos taurės laimėtojais Sofijos „Slavia“, trečią vietą praėjusiose Estijos pirmenybėse užėmusia Talino „Nomme Kalju“ ir Liuksemburgo pirmenybėse bronzą iškovojusia CS „Fola Esch“ sudaro skirstytų komandų penketuką.
 
Potencialių „Žalgirio“ varžovų sąraše yra septyni klubai: iš karto į pirmą atrankos varžybų etapą patekusi „Glenavon“ ekipa iš Šiaurės Airijos, Tamperės „Ilves“ iš Suomijos bei „Stjarnan“ ekipa iš Islandijos. Netoli Belfasto esančiame Lurgano mieste reziduojanti „Glenavon“ ekipa praėjusiame Šiaurės Airijos čempionate užėmė trečią vietą. Pernai Suomijos pirmenybės bronzą iškovojo ir po 27 metų pertraukos į Europos taurių turnyrus sugrįžusi „Ilves“ ekipa, o „Stjarnan“ savo šalies pirmenybėse užėmė antrą vietą.
 
Dar du galimi žalgiriečių varžovai paaiškės po Europos lygos preliminaraus atrankos etape įvyksiančių Maltos čempionato bronzinių prizininkų „Birkirkara“ ir Farerų salų vicečempionų „KI Klaksvik“, bei Gibraltaro vicečempionų ir taurės laimėtojų „Europa“ ir Kosovo čempionate antrą vietą užėmusios ir šalies taurę iškovojusios „Prishtina“ ekipos susitikimų.
 
UEFA Europos lygos preliminarus atrankos etapo rungtynės bus žaidžiamas birželio 28 ir liepos 5 dienomis. Pirmojo atrankos etapo kovos įvyks liepos 12 ir 19 dienomis.
 
Taip pat trečiadienį bus ištraukti ir UEFA Europos lygos atrankos varžybų etapo burtai. „Žalgirio“ futbolo komanda ir šiame etape patenka tarp aukštesnį UEFA koeficientą turinčių klubų. 

fkzalgiris.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...