"Žalgirio" žygis Europoje baigėsi apmaudžiai praleidus įvartį paskutinėmis mačo akimirkomis (VIDEO)

Šį vakarą Čempionų lygos atrankos varžybose „Žalgiris“ buvo per plauką nuo patekimo į kitą etapą. Deja, jau per pridėta laiką praleidę įvartį Lietuvos čempionai buvo priversti nusileisti varžovams rezultatu 1-2.

Pirmosiose tarpusavio rungtynėse Vilniuje įvarčių pelnyta nebuvo, tad į Kazachstaną abi ekipos išvyko serijoje esant lygiam rezultatui 0-0.

Lyginant su pirmosiomis rungtynėmis namuose, „Žalgirio“ treneris Valdas Dambrauskas atliko vieną keitimą startinėje sudėtyje – vietoj Lino Pilibaičio į aikštę nuo pirmųjų minučių žengs Elivelto, kuris pirmąjame mače aikštėje pasirodė po keitimo.

Kazachstano čempionai rungtynes pradėjo itin aktyviai ir jau nuo pirmųjų minučių pradėjo kurti pavojingas atakas, tačiau nuo jų „Žalgirio“ gynėjams bei vartininkui mačo pradžioje pavyko apsiginti.

7-ąją susitikimo minutę pavojingai prasiveržė bei iš už baudos aikštelės smūgį atliko Patrickas Twumasi, bet jam į vartų plotą pataikyti nepavyko.

Po minutės į greitą ataką galėjo pabėgti Andrija Kaludjerovičius, tačiau jam nepavyko tinkamai susistabdyti kamuolio ir varžovų gynėjams pavyko susitvarkyti su su ataka.

10-ąją minutę „Žalgiriui“ pagaliau pavyko surengti ilgesnę ataką, o jos pabaigoje Mantas Kuklys atliko smūgį, deja, bet saugo smūgis nepataikė į vartų plotą.

13-ąją minutę pavojingai į baudos aikštelę kamuolį skersavo „Astana“ futbolininkai, bet Klevinskas nukreipė jį į kampinį, nuo kurio apsiginti „žalgiriečiams“ taip pat pavyko.

Vėliau kazachstaniečiai ir toliau spaudė „Žalgirio“ futbolininkus, o 17-ąją minutę į Klevinsko ginamus vartus galva smūgiavo Nuserbajevas, bet su juo smūgiu vartininkas nesunkiai susitvarkė.

Į tokius varžovų veiksmus „Žalgiris“ atsakė savo atakomis - 18-ąją minutę po Manto Kuklio baudos smūgio kamuolį iškumščiavo vartininkas, o po minutės Saulius Mikoliūnas smūgiavo netiksliai.

Kėlinio viduryje varžovų žaidimas kiek aprimo, tačiau jie ir toliau kūrė pavojingas progas, o „žalgiriečiai“ kamuolį turėjo daug rečiau nei jų varžovai - 26-ąją minutę po perdavimo iš krašto kamuolį baudos aikštelėje gavo Kabananga, kuris bandė smūgiuoti per save. Lietuvos čempionų laimei, puolėjo smūgis buvo itin netikslus.

Galiausiai varžovų spaudimas baigėsi įvarčiu. 31-ąją minutę po kampinio Aničičius galva nuo žemės kamuolį pasiuntė į „Žalgirio“ vartus, taip išvesdamas šeimininkus į priekį 1-0. Prieš sėkmingą smūgį bosnis nusistūmė šalia buvusį gynėją, tačiau teisėjas šiame epizode pražangos neįžvelgė.

Po praleisto įvarčio „žalgiriečiai“ iš karto nusprendė imtis ryžtingesnių veiksmų – iš pradžių Kaludjerovičius smūgiavo netiksliai, o vėliau po baudos smūgio Mbodji turėjo puikią progą išlyginti rezultatą, tačiau mūsiškių nelaimei, galva atliktam gynėjo smūgiui šiek tiek pritrūko tikslumo.

Tiesa, tokio spaudimo Lietuvos čempionams ilgai išlaikyti nepavyko, o kėlinio pabaigoje savo meistriškumą dar keletą kartų buvo priverstas rodyti Klevinskas.

Po pirmojo kėlinio varžovai pirmavo 1-0, tad norėdama patekti į kitą etapą, „Žalgirio“ ekipa antrojoje rungtynių dalyje turėjo mušti bent vieną įvartį. Po pirmosios rungtynių dalies varžovai pirmavo beveik visose statistikos kategorijose, o iš viso atliko net 15 smūgių.

50-ąją minutę progą turėjo Mikoliūnas, tačiau jo smūgis skriejo tiesiai į varžovų vartininką.

Varžovai iniciatyvą atidavė į „žalgiriečių“ rankas, o tuo pasinaudoja Elivelto, 57-ąją minutę puikiai suklaidinęs varžovų gynėją ir smūgiu iš už baudos aikštelės po sėkmingo rikošeto siunčia kamuolį į „Astana“ vartus. Rezultatas lygus 1-1.

63-ąją minutę vienas prieš vartininką išbėgti galėjo Kabananga, tačiau puolėjas nesusivaldė kamuolio ir nusprendė mušti iš toli, o jo smūgis jokio pavojaus „Žalgirio“ vartams nesukėlė.

„Astana“ futbolininkai kuo toliau, tuo labiau rodo akivaizdų nervingumą, o tai geriausiai parodo viena po kitos sekančios varžovų pražangos. Visgi, Kazachstano čempionai kuo toliau tuo labiau didino spaudimą, o „žalgiriečiams“ visiškai nepavyksta palaikyti kamuolio – jis dažniausiai siunčiamas kuo toliau nuo savo vartų.

75-ąją minutę „Žalgiriui“ pagaliau pavyko surengti pavojingą ataką. Vytautas Lukša gavo kamuolį baudos aikštelėje, tačiau jo smūgiui pritrūko šiek tiek tikslumo – kamuolys skriejo greta varžovų virpsto.

Po keturių minučių vienas prieš varžovų vartininką išbėgti galėjo po keitimo pasirodęs Atajičius, tačiau komandos draugui nepavyko tiksliai perduoti kamuolio puolėjui. Visgi, „žalgirietis“ nepasidavė ir uždirbo kampinį, nuo kurio šeimininkai apsigynė.

80-ąją minutę iš toli smūgiavo Twumasi, bet su šiuo smūgiu Klevinskas susitvarkė. Tas pats puolėjas mušti pabandė ir baudos smūgiu po poros minučių, tačiau ir vėl jam nuginkluoti „Žalgirio“ vartininko nepavyko.

84-ąją minutę puikiai baudos aikštelėje varžovą suklaidino Kaludjerovičius, tačiau vienas prieš varžovų vartininką likęs puolėjas pasižymėti nesugebėjo. Neišnaudota puiki proga, kuri galėjo palengvinti „Žalgirio“ ekipos žaidimą paskutinėse minutėse.

Po minutės į kontraataką pabėgo Lukša, tačiau įsiveržęs į baudos aikštelę jis smūgiavo labai netiksliai.

Tiesa, įsidrąsinę „žalgiriečiai“ vos nebuvo nubausti. Nesėkmingai sužaidęs gynėjas atmetė kamuolį tiesiai prieš vartus, o ten link jį į jau buvo pasirengęs į vartų tinklą nukreipti Despotovičius. Lietuvių laimei, paskutinę akimirką kamuolį į kampinį išmušti sugebėjo Egidijus Vaitkūnas.

Prie pagrindinio laiko pridedamos trys minutės. Pirmosiomis pridėto laiko minutėmis „Žalgirį“ ir vėl gelbėja Klevinskas, atremdamas pavojingą varžovų smūgį galva. Skiriamas kampinis, po kurio „Žalgiris“ sugebėjo išmušti kamuolį, tačiau toliau sekusioje atakoje „Astana“ sugebėjo pasižymėti. Antrąjį savo rungtynių įvartį pelnė Aničičius.

Po šio įvarčio lietuviams nebeliko laiko išsigelbėti ir jiems teko pripažinti pralaimėjimą varžovams 1-2.

Startinės sudėtys:

Žalgiris“: Klevinskas; Vaitkūnas, Klimavičius, Mbodj, Slijngard; Kuklys, Blagojevič; Elivelto, Mikoliūnas, Lukša; Kaludjerovič.

"Astana": Eric; Shitov, Aničič, Logvinenko, Shomko; Canas, Maksimovič; Ibraimi, Kabananga, Twumasi; Nuserbayev.

Atsarginiai:

"Žalgiris": Vitkauskas, Matoš, Jorge Chula, Žaliūkas, Ljulič, Atajič, Pilibaitis.

"Astana": Mokin, Muzhikov, Tagybergen, Despotovič, Najaryan, Beysebekov, Maliy.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...