"Žalgirio" žygis Europoje baigėsi - namuose nusileista "Malmo" ekipai (VIDEO)

Pilnutėliame LFF stadione antradienio vakarą įvyko atsakomosios UEFA Čempionų lygos antrojo atrankos etapo rungtynės. Vilniaus „Žalgiris“ po pirmųjų nulinių lygiųjų Švedijoje susigrūmė su šalies čempionais „Malmo“ futbolininkais.

Rungtynės prasidėjo aktyviai ir abi komandos demonstravo greitą žaidimą. Kiek daugiau su kamuoliu buvo svečiai iš Malmės, tačiau „Žalgiris“ ne kartą rezgė pavojingas atakas prie varžovų vartų.

Praėjus 10 minučių „Malmo“ perėmė iniciatyvą ir dominavo su kamuoliu. Arminui Vitkauskui nereikėjo stipriai paplušėti, tačiau prieš šeimininkų vartų buvo varžovų apgultis.

16-ąją minutę prie „Malmo“ vartų buvo sukurta pirmoji proga. Po puikaus Serge‘o Nyuiadzi perdavimo progą turėjo Linas Pilibaitis, tačiau kamuolys skriejo šalia skersinio.

Kiek vėliau „Žalgiris“ dar labiau pradėjo spausti varžovus iš Švedijos. 26-ąją minutę puikią progą išvesti svečius į priekį turėjo Tobias Sana, tačiau puikiai į smūgį reagavo ir nuo įvarčio išgelbėjo A.Vitkauskas.

34-ąją minutę buvo atliktas pirmasis keitimas šiame susitikime, kai dėl traumos tęsti dvikovos nebegalėjo saugas Mantas Kuklys. Jį pakeitė Paulius Janušauskas.

45-ąją minutę puikią galimybę įmušti „įvartį į rūbinę“ turėjo S.Nyuiadzi bei Vytautas Lukša, bet jų smūgiuojami kamuoliai skriejo šalia vartų.

Antrasis kėlinys prasidėjo tragiškomis naujienomis „Malmo“ treneriui. Dėl traumos rungtynių tęsti nebegalėjo pagrindinis vartininkas ir jį pakeitė vos 16 metų sulaukęs vartų sargas.

55-ąją minutę galiausiai buvo pelnytas pirmasis šios poros įvartis, tačiau deja, ne į „Malmo“ vartus. Pastarieji po sunkaus keitimo pradėjo spausti šeimininkus ir po rikošeto pasižymėjo Antonas Tinnerholmas.

Po praleisto įvarčio „Žalgiriui“ nesisekė perimti iniciatyvos. 79-ąją minutę žalgiriečiai sulaukė dar vieno skaudos smūgio – antrąją geltoną kortelę prieš save išvydo gynėjas Semiras Kerla. Du įvarčius mažiausiai pelnyti turėjęs „Žalgiris“ liko žaisti dešimtyje ir beveik prarado visas viltis iškovoti pergalę.

Per likusį laiką „Malmo“ turėjo bent dvi šimta procentines progas pelnyti dar vieną įvartį, o jų vartų užgulę Lietuvos čempionai nesugebėjo atlikti tikslaus smūgio į vartų stačiakampį. Galutinis rezultatas liko 0-1 ir į kitą etapą pateko švedai.

Rezultatas:

Vilniaus „Žalgiris“ 0 – 1 „Malmo“

(Pirmas mačas: 0-0, galutinis rezultatas: 0-1)

55‘ [0 – 1] A. Tinnerholm

79‘ S.Kerla („Žalgiris“) pašalintas iš aikštės


Startinės sudėtys:

"Žalgiris": Vitkauskas, Vaitkūnas, Šemberas, Kerla, Svrljuga, Lukša, Kuklys, Kendysh, Pilibaitis, Nyuiadzi, Šernas.

Atsarginiai: Klevinskas, Jankauskas, Slijngard, Freidgeimas, Chula, Gaucho, Janušauskas.

"Malmo": Azinovic, Yotun, Brorsson, Bengtsson, Tinnerholm, Sana, Rakip, Lewicki, Eikrem, Berget, Rosenberg.