"Žalgiris" dega noru pamokyti juos nuliūdinusius kauniečius

FK „Žalgiriui“ artėjančiame mače motyvacijos nestigs – antrame rate patirtas pralaimėjimas „Kauno Žalgiriui“ verčia vilniečius reabilituotis ir 18-ojo turo A lygos rungtynėse Kaune atsirevanšuoti pastaruoju metu taškus sparčiai renkančiam varžovui.

Po emociškai bei fiziškai sekinančių rungtynių Razgrade Lietuvos čempionai jau po kelių dienų turėjo grumtis su Kauno „Stumbru“. Žalgiriečiams nebuvo lengva, tačiau po atkaklios kovos pergale visgi džiaugėsi sostinės futbolininkai, įveikę varžovus po tądien 33-iąjį gimtadienį šventusio Darvydo Šerno įvarčio. Rezultatyvų perdavimą „Žalgirio“ snaiperiui 33-iąją minutę atliko Vytautas Lukša, kuris su 281 „InStat“ balu tapo naudingiausiu šių rungtynių žaidėju. Aktyviai žaidęs saugas pagal vieną rodiklį itin išsiskyrė: žalgirietis net 26 kartus su kamuoliu bandė atakuoti „Stumbro“ futbolininkus, o tikslą pasiekė 10 tokių veiksmų. Įdomu tai, jog antrąją vietą pagal šį statistinį komponentą pasidalinę Darvydas Šernas ir Danielis Romanovskis oponentus suklaidinti bandė po 13 sykių.

„Kaip ten bebūtų, pralaimėjimas Razgrade mus tikrai paveikė, o ir į Lietuvą grįžome tik ketvirtadienio vakare. Mums reikėjo savyje rasti jėgų, reabilituotis ir padovanoti sirgaliams pergalę. Galbūt neparodėme savo geriausio žaidimo, tačiau iškovojome tris taškus ir turnyro lentelėje nieko prie savęs neprileidome. Džiaugiuosi, kad pavyko padovanoti dovaną ir Darvydui – siuntinukas buvo tikrai neblogas, tad beliko jį tik išvynioti“, – pasakojo pro du varžovus aikštės viduriu prasiveržęs ir rezultatyvų perdavimą D.Šernui atlikęs V.Lukša.

Vis dėlto ilsėtis žalgiriečiai neturi kada, kadangi jau antradienį jų laukia trečioji sezono akistata su „Kauno Žalgiriu“. Jei pirmosiomis čempionato savaitėmis kauniečiai vieną po kito rinko pralaimėjimus ir nugrimzdo į turnyro lentelės dugną, tai dabar Laikinosios sostinės klubas, per pastarąsias ketverias rungtynes surinkęs net 10 taškų, pradėjo alsuoti artimiausiems varžovams į nugarą. Sykį nuo kauniečių kliuvo ir „Žalgiriui“ – antrojo rato mače birželio 1 dieną Kaune vilniečiai varžovams nusileido 0:2, sužaisdami rungtynes, kurias norisi kuo greičiau ištrinti iš atminties.

„Praeitų rungtynių Kaune tikrai nesinori prisiminti. Atrodėme prastai, o ir varžovams kaip reikiant šypsojosi sėkmė – jie išnaudojo savo progas, pagirtinai gynėsi ir pirmą kartą mus nugalėjo. Jų pergalė praėjusiame ture prieš „Jonavą“ taip pat buvo kiek netikėta, tačiau „Kauno Žalgiris“ per pertrauką pasistiprino ir su naujuoju treneriu yra ant emocinės bangos. Atsakingai ruošiamės šioms rungtynėms, kadangi antrą kartą išvykti liūdni iš Kauno tikrai nenorime. Jeigu demonstruosime savo žaidimą, neabejoju, jog nutrauksime sėkmingą varžovų seriją“, – teigė žalgirietis.

18-ojo A lygos turo dvikova tarp „Žalgirio“ ir „Kauno Žalgirio“ įvyks jau šiandien, liepos 25-ąją dieną. Rungtynių pradžia S.Dariaus ir S.Girėno stadione – 18 val.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...