"Žalgiris" namuose pelnė šešis įvarčius, "Spyris" palaužė "Šiaulius" (VIDEO)

Vilniaus „Žalgiris“ „SMScredit.lt A lygos“ 11-ojo turo dvikovoje sukūrė tikrą spektaklį. Žalgiriečiai savų žiūrovų akivaizdoje iškovojo didžiausią pergalę šiame sezone, sutriuškindami „Klaipėdos granitą“ rezultatu 6:0 (2:0). Praėjusių metų čempionai nugalėjo devintą sykį ir pakilo į pirmąją turnyro lentelės poziciją.

Per pirmąsias dvidešimt minučių šeimininkams nepavyko rimčiau pagrasinti granitiečių vartams. Akivaizdi kamuolio kontrolės persvara apčiuopiamos naudos nedavė.

Klaipėdiečiai ne tik patikimai gynėsi, bet ir aštriai kontratakavo. Beveik visose atakose dalyvaudavo aktyviai žaidęs Marius Papšys, tačiau pavojingų ir akcentuotų smūgių svečiams pritrūko.

Vis dėlto „Žalgiris“ nutraukė tylą ir per trumpą atkarpą sukūrė tikrą atakų škvalą. Tadas Simaitis atrėmė keletą pavojingų varžovų smūgių, tačiau du kartus buvo priverstas traukti kamuolį iš vartų tinklo.

27-ąją minutę puikaus perdavimo sulaukęs Linas Pilibaitis atsidūrė visiškai laisvas ir šaltakraujiškai nuginklavo vartininką.

Po dešimties minučių kamuolį į vartus pasiuntė Jakubas Wilkas. Lenkas sulaukė V.Lukšos perdavimo ir užtikrintai padvigubino rezultatą.

Antrame kėlinyje „Žalgiris“ ir toliau dominavo. „Klaipėdos granitas“ mažai skyrė dėmesio gynybai ir žaidė pakankamai atvirą futbolą.

<iframe width="500" height="323" src="https://www.youtube.com/embed/nlf_AmxJ7v0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Prastas svečių žaidimas prie savųjų vartų leido žalgiriečiams kurti progas ir lengvai mušti įvarčius.

59-ąją minutę J.Wilkui dublio pelnyti nepavyko – lenko smūgį atrėmė T.Simaitis, tačiau šalia buvęs Elivelto galva nukreipė kamuolį į tuščius vartus. Tai buvo šeštasis brazilo įvartis šiame sezone.

Šeimininkai mėgavosi žaidimu ir dar tris kartus siuntė kamuolį į vartų tinklą. Dublį atliko po keitimo aikštėje pasirodęs Paulius Janušauskas, tiksliai pasinaudodavęs komandos draugų perdavimais.

Sykį P.Janušauskui buvo dėkojama ir už gerą aikštės matymą. Po saugo perdavimo antrą iš eilės įvartį „SMScredit.lt A lygoje“ pelnė Andro Švrljuga.

Svečiai atrodė visai ne to kalibro komanda ir išsiskyrė tik pavojingu Tito Vitukyno smūgiu, tačiau patikimai sužaidęs Armantas Vitkauskas nukreipė kamuolį į kampinį.  


Pirmojo „SMScredit.lt A lygos“ rato dvikovoje nugalėjęs „Šiaulius“ dėka paskutinę rungtynių minutę įmušto įvarčio, Kauno „Spyris“ darsyk nuskriaudė Saulės miesto komandą po taiklaus Giussepes Palmos smūgio jau per rungtynių arbitro pridėtą laiką – 2:1 (1:1) ir turnyro lentelėje pakilo į penktąją vietą. Pergalės skonio čempionate dar neragavę šiauliečiai patyrė aštuntą nesėkmę.

Aktyviau rungtynes pradėję svečiai išsiveržė į priekį po Ramūno Radavičiaus realizuoto baudinio 11-ą minutę, skirtą už Roko Sikorskio bereikalingą pražangą prieš Edviną Jasaitį. Jurijus Fomenka prasiveržė link galinės linijos, šiauliečiams aikštės viduryje perėmus kamuolį, ir perdavimo surado visiškai laisvą Sergijų Semeniuką. Ukrainiečio smūgį blokavo po kojomis kritęs Paulius Daukša, bet prie atšokusio kamuolio pirmasis suskubo „Šiaulių“ saugas ir buvo nugriautas akimirką pavėlavusio varžovo.

Persvara saulės miesto komanda džiaugėsi vos šešias minutes. Kampinio metu baudinį į savo komandos vartus „uždirbo“ E.Jasaitis, kovoje dėl kamuolio rankomis nustūmęs Giussepę Palmą. Prie 11 m. žymos stojęs Andrius Velička „Šiaulių“ vartininkui nepaliko jokių šansų.

Jau kitos „Spyrio“ atakos metu kauniečiai galėjo išsiveržti į priekį. Kamuolį perėmęs Dmitrijus Rekišas puikiais klaidinančiais judesiai „išmaudė“ Vytą Gašpuitį, bet labai stipriu smūgiu sudrebino vartų skersinį.

Netrukus perdavimo į kraštą metu kluptelėjo R.Sikorskį turėjęs prižiūrėti Tomas Rapalavičius, bet komandos draugui į pagalbą atskubėjęs V.Gašpuitis spėjo blokuoti į baudos aikštelę įsiveržusio kauniečio smūgį.

Artėjant pertraukai, porą kartų komandą gelbėti teko Deividui Mikelioniui. Kartą vartininkas atrėmė be priežiūros palikto S.Semeniuko smūgį, vėliau pademonstravo puikią reakciją ir atmušė stiprių ir pavojingą J.Fomenkos šūvį.

„Spyrio“ treneriams teko atlikti priverstinį keitimą, kadangi rungtynių tęsti nebegalėjo traumą patyręs Darius Šinkūnas, jį pakeitė Lukas Sendžikas.

Antrą rungtynių pusę „Spyris“ pradėjo labai galingai, uždarydami svečius jų aikštės pusėje. Pasinaudoję kiaura svečių gynyba, Laikinosios sostinės futbolininkai keletą kartų iššoko prieš vartus, savo progų neišnaudojo A.Velička ir D.Rekišas. Vėliau po labai pavojingo ir aštraus legionieriaus iš Baltarusijos perdavimo link vartų vos į savo vartus neįsimušė T.Rapalavičius.

Kėlinio viduryje „Šiauliai“ perėmė iniciatyvą, tačiau pavojingus momentus kūrė kauniečiai, rengdami aštrias greitas atakas. 71-ą minutę D.Rekišas prie savęs sutraukė kelis varžovus,, padarydamas viską, kad pasižymėtų G.Palma, bet link vartų atskubėjusio italo smūgis nebuvo stiprus ir P.Valinčius kamuolį sugavo be didesnių sunkumų.

Vėliau pasižymėti galėjo ir pats D.Rekišas, bet labai aktyviai žaidęs baltarusis nepataikė į vartus smūgiu pažeme, A.Veličkai paridenus kamuolį į palankią poziciją smūgiui.

Jau per arbitro pridėtą laiką puikiai sužaidė L.Sendžikas. Krašto saugas prasiveržė iki galinės linijos, privertė vartus palikti P.Valinčių ir atliko tikslų perdavimą G.Palmai, kuriam beliko pasiųsti kamuolį į vartų tinklą, pakartojant pirmųjų rungtynių scenarijų.

Turnyrinė lentelė:

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...