"Žalgiris" nepaliko jokių vilčių "Stumbrui"

Titulą ginantis Vilniaus „Žalgiris“ skambia gaida baigė „SMScredit.lt A lygos“ kovas prieš artėjančius iššūkius UEFA Čempionų lygoje.

Vilniečiai 16-ojo turo mače svečiuose 5:0 (3:0) sutriuškino toli gražu ne pajėgiausios sudėties žaidusį Kauno „Stumbrą“ ir deficitą nuo pirmoje turnyro lentelės vietoje žengiančių „Trakų“ vėl sumažino iki minimumo.

Kauniečių strategas Mariano Barreto nuo rungtynių pradžios leido pasireikšti itin jauniems futbolininkams – Nauriui Petkevičiui bei Matui Radžiukynui. Taip pat pirmą sykį šiame sezone pasirodė Vytautas Žemaitis, o portugalas Jardelis Nazare – debiutavo Lietuvos čempionate.

Pirmo įvarčio ilgai laukti neteko: 6-ąją minutę Linas Pilibaitis atmetė kamuolį Egidijui Vaitkūnui, kuris iš toli puikiai smūgiavo vienu lietimu, nepalikdamas vartininkui nė menkiausios galimybės.

„Žalgirio“ išpuoliai ritosi vienas po kito – 17-ąją minutę, V. Žemaičiui baudos aikštelėje nepataikius į kamuolį, L. Pilibaitis savo proga pasinaudojo bei padvigubino rezultatą.

Netrukus paplušėti Aleksandrą Sikorskį privertė Matija Ljujičius ir Andrija Kaludžerovičius. Pirmojo serbo spirtą kamuolį vartininkas atmušė, o antrojo – sugavo. Dar po kelių minučių netiksliai smūgiavo Linas Klimavičius bei L. Pilibaitis.

Prieš pertrauką svečiams pavyko pasižymėti trečią kartą: 40-ąją minutę Mantas Kuklys perdavė kamuolį link Marino Matošo, kuris antruoju lietimu iš arti smūgiavo neatremiamai.

Galutiniai taškai buvo sudėti 48-ąją ir 50-ąją minutę. L. Pilibaitis iššoko prieš vartininką ir įformino dublį, o netrukus krūtine atmetė kamuolį A. Kaludžerovičiui, tiksliu smūgiu pelniusiam pirmą įvartį „SMScredit.lt A lygoje“.

Valdas Dambrauskas į kovą metė Julių Momkų, kuriam tai buvo debiutas Lietuvos čempionate. Saugas sykį pavojingai įsiveržė į baudos aikštelę, tačiau per toli atsileido kamuolį – vartininkas pavojų likvidavo.

Savo proga nepasinaudojo A. Kaludžerovičius – serbo smūgį į tolimąjį vartų kampą atrėmė vartininkas. Sykį A. Sikorskiui teko apsiginti ir nuo klastingo M. Kuklio baudos smūgio.

Savo ruožtu „Stumbras“ sukūrė kelias atakas, kurių metų gynėjai bei vartininkas buvo priversti gintis nuo pavojingų Romualdo Blaževičiaus perdavimų. Kauniečiams neužteko jėgų kurti aštresnius išpuolius, o „Žalgiris“ šventė itin užtikrintą pergalę.