"Žalgiris" pranoko Slovakijos vicečempionus

FK „Žalgiris“ pergalingai pradėjo šešerių kontrolinių rungtynių ciklą stovykloje Turkijos Sidės mieste, kurią pristato „Turkish Airlines“. Sostinės klubas po pirmame kėlinyje įmušto įvarčio 1:0 (1:0) nugalėjo Bratislavos „Slovan“ ekipą.

Daugkartiniams Slovakijos čempionams Turkijoje tai buvo jau penktosios kontrolinės rungtynės, po kurių „Slovan“ futbolininkai jau netrukus sugrįš į vietinio čempionato kovas. Savo ruožtu žalgiriečiams, tik ketvirtadienio vakare pasiekusiems Sidę, teko pirmą kartą šiais metais žengti ant žolės. 

Per pirmąsias 25 minutes abiejų klubų žaidėjams nepavyko surengti įsimintinų atakų. Varžovų komandoje išsiskyrė nemažai rūpesčių aikštės viduryje vilniečiams sukėlęs brazilas Cleberas, savo ruožtu, startinėje sudėtyje rungtynes pradėkęs Elivelto po Matijos Ljujičiaus perdavimo pabandė savo laimę smūgiu iš toli, bet kamuolys skriejo tiesiai į patyrusio vartininko Jano Muchos rankas. 

Paskutines 15 pirmo kėlinio minučių kur kas sėkmingiau sužaidė „Žalgiris“. Aikštės viduryje kamuolį prarado kitas patyręs Slovakijos rinktinės žaidėjas Kornelis Salata, tad net trys žalgiriečiai su M.Ljujičiumi priešakyje išbėgo prieš vartininką bei varžovų gynėją. Visgi serbas iš dėkingos padėties nesiryžo smūgiuoti pats, o perdavė kamuolį link Bahrudino Atajičiaus, kurio smūgį laiku palikęs savo poziciją J.Mucha atrėmė. 

Vis dėlto, 33-iąją minutę žalgiriečiai išsiveržė į priekį: po pakelto kampinio kamuolys atšoko šalia Elivelto, brazilas smūgiavo į varžovų vartų sargą, tačiau reikiamoje vietoje laiku atsidūręs Mamadou Mbodjis atidarė „Žalgirio“ įvarčių sąskaitą Turkijoje. 

Blankiai pirmame kėlinyje atrodę Slovakijos sostinės atstovai per pertrauką padarė reikiamas išvadas ir antroje mačo dalyje perėmė iniciatyvą. 61-ąją minutę „Slovan“ klubas į kovą metė kelis svarbius futbolininkus, tarp kurių buvo ir Vengrijos rinktinės puolėjas Tamasas Priskinas. Slovakai maitino perdavimais šį futbolininką, kėlusį nemažai problemų tiek gynėjams, tiek Armantui Vitkauskui.

Kietai ir kovingai žaidusiam „Žalgiriui“ pavyko apraminti varžovų entuziazmą, tačiau šie rungtynių pabaigoje neišnaudojo poros dėkingų progų išlyginti rezultatą. Iš 10 metrų virš vartų smūgiavo taip pat po keitimo aikštėje pasirodęs Aleksandras Čavričius, netrukus galva pro šalį mušė T.Priskinas. Vilniečiai savo šanso ieškojo kontratakose, kuriose pastebimas buvo vėl „Žalgirio“ marškinėlius apsivilkęs puolėjas Darvydas Šernas. Baigiantis mačui Justas Lasickas pavojingai įsiveržė į „Slovan" baudos aikštelę, ir nors varžovas jį nugriovė, bet teisėjo švilpukas tylėjo. 

Vis dėlto, žalgiriečiai atlaikė varžovų spaudimą ir iškovojo emociškai svarbią pergalę prieš pajėgų oponentą. 

STATISTIKA

Vilniaus „Žalgiris“ 1:0 (1:0) Bratislavos „Slovan“
Įvartis: 33 min. M.Mbodjis
Geltonos kortelės: 20 min. E.Vaitkūnas, 37 min. D.Slijngardas, 40 min. S.Antalekas.

„Žalgiris“: A.Vitkauskas, D.Slijngardas, L.Klimavičius, M.Mbodjis, E.Vaitkūnas (82 min. G.Freidgeimas), S.Blagojevičius, M.Kuklys, M.Ljujičius (64 min. E.Stočkūnas), S.Mikoliūnas (73 min. J.Lasickas), B.Atajičius (62 min. D.Šernas), Elivelto (64 min. V.Lukša).

fkzalgiris.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...