"Žalgiris" šeštąjį kartą iš eilės triumfavo LFF taurėje (VIDEO)

Šiandien 14 valandą Klaipėdos centriniame stadione įvyko 2016 metų LFF taurės finalas.

Kelio pabaigą iki didžiojo finalo pasiekė Marijampolės "Sūduvos" ir Vilniaus "Žalgirio" komandos. Valdo Dambrausko vadovaujami vilniečiai rezultatu 2-0 nugalėjo varžovus ir pratęsė savo dominavimą Lietuvoje.

Per pirmąsias 10 minučių rimtų progų nebuvo sukurta, tačiau kur kas daugiau su kamuoliu buvo žalgiriečiai. „Sūduva“ buvo atsargi, į puolimą neskubėjo ir žaidė pagal vilniečių diktuojamas sąlygas.

16-ąją minutę pirmąją rimtą progą sukūrė marijampoliečiai, kai Tomas Radzinevičius likęs be priežiūros atliko smūgį, bet kamuolys praskriejo šalia vartų.

Vos po minutės itin pavojinga situacija buvo sukurta prie „Sūduvos“ vartų, kai po Manto Kuklio perdavimo į baudos aikštelę įkirtęs krašto gynėjas Donovanas Slijngardas smūgiavo visai šalia virpsto.

Po kelių pavojingų momentų žaidimas vėl tapo labiau atsargus. „Žalgiris“ ir toliau diktavo savo sąlygas ir pavojingai kontroliavo kamuolį varžovų aikštės pusėje, tačiau baltus marškinėlius vilkėjusi „Sūduva“ drausmingai atliko savo darbą gynyboje.

Pirmojo kėlinio pabaigoje „Žalgiris“ buvo arti įspūdingo įvarčio. Po pakelto M. Kuklio kampinio kamuolį link vartų vienu lietimu iš maždaug 23 metrų pasiuntė Vytautas Lukša. Vis dėlto į smūgį reagavo varžovų vartininkas.

Antrasis kėlinys klostėsi gana panašiai. V. Dambrausko auklėtiniai dominavo aikštėje, tačiau šimtaprocentinių progų neturėjo.

64-ąją minutę galiausiai krito pirmasis rungtynių įvartis. Po Sauliaus Mikoliūno perdavimo aukščiau už gynėjus iššokęs žalgiriečių puolėjas Andrija Kaludjerovičius galva nukreipė kamuolį į apatinį vartų kampą ir išvedė sostinės ekipą į priekį.

Po praleisto įvarčio „Sūduva“ trauktis kur nebeturėjo ir jų atakos tapo aštresnės. 75-ąją minutę arti išlyginamojo įvarčio buvo T. Radzinevičius, tačiau jam nepavyko laiku atlikti tikslaus smūgio į Armanto Vitkausko ginamus vartus.

88-ąją minutę „Sūduva“ sukūrė dar vieną pavojingą progą. Po standartinės situacijos arti išlyginamojo įvarčio buvo Vaidas Slavickas, tačiau jo smūgis galva tikslo nepasiekė – praskriejo šalia skersinio.

Pačioje rungtynių pabaigoje Marijampolės komanda pradėjo byrėti – Algis Jankauskas ir Marius Činikas užsidirbo po raudoną kortelę, o galutinį tašką per pridėtą teisėjo laiką nuo 11 metrų žymos padėjo M. Kuklys.

„Žalgiris“ šeštąjį kartą iš eilės iškovojo LFF taurę.

Rezultatas:

„Sūduva“ 0 – 2 „Žalgiris“
64‘ [0 – 1] A. Kaludjerovič
90+4‘ [0 – 2] M. Kuklys (11 m. Baudinys)
90‘ A. Jankauskas („Sūduva“) pašalintas iš aikštės
93+3‘ M. Činikas („Sūduva“) pašalintas iš aikštės


Startinės sudėtys:

"Sūduva": Kardum, Činikas, Isoda, Leimonas, Veliulis, Radzinevičius, Švrljuga, Janušauskas, Slavickas, A. Jankauskas, Pavlovič.

Atsarginiai: Matuzas, Kecap, Akulinin, Antanavičius, E. Jankauskas, Jamak, Kardokas.

"Žalgiris": Vitkauskas, Vaitkūnas, Klimavičius, Mbodj, Slijgard, Kuklys, Blagojevič, Atajič, Lukša, Mikoliūnas, Kaludjerovič.

Atsarginiai: Klevinskas, Žaliūkas, Matoš, Pilibaitis, Chula, Ljujič, Elivelto.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...