"Žalgiris" žengė didelį žingsnį A lygos titulo link

Visų rungtynių metu dominavęs Vilniaus „Žalgiris“ be didesnių problemų nugalėjo Alytaus „Dainavą“ XXV-ajame „SMScredit.lt A lygos“ čempionato ture. Po pergalės svečiuose rezultatu 3:0 (1:0), turnyro lentelės lyderiai padidino atotrūkį nuo antroje vietoje esančių „Trakų“ iki 12-os taškų.. Žadėjęs pasiekti neslegiantį komandos rezultatą, iki tol šio sezono tarpusavio dvikovose 17 įvarčių praleidusios dzūkų komandos treneris Marco Raginis pažadą tęsėjo, tačiau svečių vartams jo vadovaujami futbolininkai grėsmės praktiškai nesukėlė.

Rungtynių favoritai žalgiriečiai iškart persikėlė į šeimininkų aikštės pusę, kur daug problemų varžovams kėlė labai aktyviai žaidę Serge Nyuiadzis ir Jakubas Wilkas. Tuo tarpu didelėmis pajėgomis prie savo vartų atsitraukusi „Dainava“ bandė rengti kontratakas ir ilgais perdavimais ieškojo vienintelio priekyje žaidusio Favouro Aniekano.

6-ąją minutę kilo pirmasis rimtas pavojus prie alytiškių vartų. Į baudos aikštelę įsiveržusio J.Wilko smūgį atrėmė Kornelijus Timofejevas. Pakartotiniu smūgiu iš toli įmušti pabandė Andro Švrljuga. Jo šūvį pažeme į nuo vartų linijos atmušė savo vartininkui į pagalbą suskubęs Antonio Sepe.

Po dešimties minučių S.Nyuiadzis puikiu reidu kone per pusę aikštės ir smūgiu į vartus uždirbo kampinį. Jo metu po J.Wilko perdavimo Semiras Kerla užšoko aukščiau už visus ir galva nukreipė kamuolį į tinklą, išvesdamas „Žalgirį“ į priekį.

Iškart po įvarčio vilniečiai užspaudė „Dainavą“ jos aikštės pusėje. Labai ilgai užsitęsusi svečių ataka baigėsi labai pavojingu tolimu J.Wilko smugiu pažeme. K.Timofejevas kamuolį atrėmė ne be vargo. Nerasdami kelių prie varžovų vartų, šalies čempionai dažnai bandė savo laimę tolimais smūgiais. Pro šalį skriejo Pauliaus Janušausko, Ramūno Radavičiaus šūviai. Problemų K.Timofejevui sukėlė tik Manto Kuklio labai stiprus smūgis, kurį vartininkas pirštų galais sugebėjo nukreipti į užribį.

Tik prieš pertrauką „Dainava“ surengė pirmą pavojingą ataką, pasibaigusia smūgiu į vartus. Riccardo Biasinis labai lengvai prasiveržė kairiu flangu. Kamuolio sulaukęs F.Aniekanas stipriu smūgiu į artimą kampą privertė Armantą Vitkauską šuoliu gelbėti komandą.

Kone penkias antrojo kėlinio minutes žalgiriečiams teko rungtyniauti dešimtyje, kol aprangą pagal reikalavimus susitvarkė S.Nyuiadzis, nusprendęs apsivilkti neatitinkančius spalvos reikalavimų papildomus marškinėlius.

54-ąją minutę nemėgstamiausiu žmogumi stadione tapo teisėjo asistentas užfiksavęs nuošalę F.Aniekanui. Puolėjas po perdavimo iš gilumos išbėgo vienas prieš A.Vitkauską ir pasiuntė kamuolį vartų tinklą, bet įvartis nebuvo įskaitytas.

„Žalgirio“ treneriams pakeitus abu kairiajame krašte žaidusius futbolininkus, aštrumą praradęs vilniečių puolimas vėl atsigavo. Užgulę aikštės šeimininkų vartus, žaliai balti vieną po kito siuntė kamuolius į baudos aikštelę, tačiau su visais perdavimais alytiškiai susitvarkė.

76-ąją minutę svečiai surengė gražią ataką dešiniu kraštu. Sienelę sužaidus A.Švrljugai ir J.Wilkui, kroatas įsiveržė į baudos aikštelę ir atliko tikslų perdavimą Vaidotui Šilėnui. Šio smūgiuotas kamuolys kliudė po kojomis kritusį varžovą, pakeitė kryptį, suklaidindamas K.Timofejevą, ir atsidūrė vartuose.

Po penkių minučių į „Dainavos“ vartus krito trečiasis įvartis. Čempionai dar kartą išnaudojo skyles aikštės šeimininkų gynybos dešinėje ir, J.Wilkui perdavus kamuolį į baudos aikštelę, L.Pilibaitis nesunkiai galva nukreipė kamuolį į vartų tinklą.

Turnyrinė lentelė:

alyga.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...