"Žalgiriui" iššūkį meta neprognozuojami kauniečiai

Sekmadienį 13 val. LFF stadione FK „Žalgiris“ priims Kauno „Stumbro“ ekipą. Tai bus A lygos 9 turo rungtynės.

STARTAS. A lygos pirmame rate abi komandos susitiko Marijampolėje. „Arvi“ universalioje arenoje vykęs mačas baigėsi be įvarčių – 0:0. „Manau, kad šį kartą rezultatas yra teisingas. Progų turėjo ne tik „Žalgiris“, mes taip pat galėjome įmušti, tačiau pasižymėti nepavyko. Mes ne tik ginamės, bet ir atakuojame, spaudžiame varžovus, verčiame juos klysti ir patys žaidžiame futbolą“, – teigė po rungtynių „Stumbro“ vyriausias treneris Mariano Barreto.
 
ISTORIJA. Nuo 2015 m. „Žalgiris“ ir „Stumbras“ tarpusavyje sužaidė 17 rungtynių A lygos pirmenybėse ir LFF taurės turnyre. 12 pergalių iškovojo „Žalgiris“, 4 susitikimai baigėsi lygiosiomis, vieną kartą triumfavo Kauno „Stumbras“. Tai nutiko 2017 m. rugsėjo 24 d. Panevėžyje vykusiame LFF taurės turnyro finale, kurį kauniečiai laimėjo 1:0.
 
SERIJA. Apskritai Kauno „Stumbras“ gali pasigirti jau trijų nepralaimėtų susitikimų su „Žalgiriu“ serija. Ji prasidėjo dar 2017 m. rugpjūčio 22 d., kai Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione „Stumbras“ su sostinės ekipa sužaidė lygiosiomis 1:1.
 
LFF. Tačiau LFF stadione kauniečiai kol kas nesijaučia taip užtikrintai. Per visą komandų tarpusavio susitikimų istoriją reprezentaciniame Lietuvos futbolo federacijos stadione „Stumbras“ ir „Žalgiris“ žaidė 7 rungtynes, patyrė šešias nesėkmes ir tik kartą sužaidė lygiosiomis. Paskutinis vizitas 2017 m. liepos 22 d., taip pat nebuvo sėkmingas – pralaimėta „Žalgiriui“ 0:1.
 
STATISTIKA. Po 8 turų 8 taškus turintis „Stumbras“ A lygoje užima priešpaskutinę – 7 vietą. Kauniečiai tris kartus šį sezoną nepraleido įvarčių (0:0 su „Žalgiriu“, 1:0 su „Kauno Žalgiriu“ ir 4:0 su „Jonava“) ir net penkis – neįmušė patys. Iš viso „Stumbro“ futbolininkai pelnė 6 įvarčius, o praleido – 7. Pagal „Instat“ balų vidurkį (194) „Stumbras“ A lygoje užima šeštą vietą. Tačiau pagal rengiamų atakų skaičių (vidutiniškai 109 per rungtynes) kauniečiai lygoje užima pirmą vietą.
 
LYDERIS. Naudingiausias ir rezultatyviausias Kauno komandos žaidėjas – puolėjas Nasro Boucharebas. 24 metų puolėjas per 8 rungtynes pelnė 3 įvarčius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą ir per susitikimą vidutiniškai renka po 214 „Instat“ balų. Geriausias asistentas – 2 rezultatyvius perdavimus atlikęs Kgaogelo Sekgota.
 
NEKEIČIAMI. Visas rungtynes A lygoje nuo švilpuko iki švilpuko sužaidė trys „Stumbro“ nariai: vartininkas Rodrigas Josviakis bei gynėjai Jardelis Nazare ir Rimvydas Sadauskas. N.Boucharebas iš 720 galimų minučių sužaidė 717 min.

fkzalgiris.lt