"Žalgiriui" keliami tikslai - karaliauti Lietuvoje ir patekti į Europos klubų 150-uką

Ketvirtadienį Vilniaus Savivaldybėje buvo pristatytos esminės „Žalgirio“ futbolo klubo 2018 m. sezono gairės. Naują sezoną „Žalgiris“ pasitinka ženkliai atsinaujinęs, su šiek tiek mažesniu biudžetu, tačiau išsaugojęs tikėjimą savo jėgomis ir čempionų kalibro ambicijas.

Tradicinėje spaudos konferencijoje dalyvavęs Vilniaus vicemeras ir „Žalgirio“ futbolo klubo garbės viceprezidentas Linas Kvedaravičius pasveikino susirinkusius su naujuoju, „Žalgiriui“ – jau 71-uoju sezonu ir palinkėjo žalgiriečiams sugrąžinti visas Lietuvos futbolo taures į Vilnių. „Komanda prieš sezoną atliko labai didelį darbą, o jo rezultatus matysime metų pabaigoje. Labai tikiuosi, kad šiais metais „Žalgiris“ susigrąžins Lietuvos čempionų titulą ir šalies futbolo federacijos taurę, o Europos lygoje pasieks paskutinį atrankos varžybų etapą. Tai yra realūs tikslai ir šį kartą nesinorėtų girdėti jokių pasiteisinimų, kad nepavyko. Suprantu, kad taip sukuriamas papildomas spaudimas, bet tik keliant aukščiausius tikslus galima eiti į priekį“, - teigė L.Kvedaravičius.
 
 „Žalgirio“ futbolo klubo direktorės Vilmos Venslovaitienės pritarė, kad kitų alternatyvų nėra. „Turime iškovoti A lygos auksą ir Lietuvos futbolo federacijos taurę. Taip pat planuojame, kad šiais metais suburta komanda UEFA Europos lygos varžybose sužais bent aštuonerias rungtynes. Tai reiškia – pateks į Europos lygos atrankos varžybų „Play-off“ etapą. Mūsų pozicijos šiais metais yra pakankamai tvirtos, kad šie tikslai būtų pasiekti. UEFA klubų reitinge „Žalgiris“ šiuo metu užima 187 poziciją. Tai geriausias rezultatas ne tik tarp Lietuvos, bet ir visų Baltijos šalių futbolo klubų. Pradėję savo kelią iš 381 vietos, per penkerius metus pasilypėjome 194 laipteliais į viršų ir šiais metais norėtume įsiveržti į geriausių UEFA futbolo klubų 150-uką. Tokia buvo mūsų svajonė, kai mes atkūrėme „Žalgirį“. Manau, kad dabar pats geriausias laikas tas svajones paversti realybe“, – teigė V.Venslovaitienė.
 
Spaudos konferencijoje pateikti skaičiai atskleidė, kad į naują žygį „Žalgiris“ išsiruošė turėdamas šiek tiek mažesnį biudžetą nei pernai. 2017 m. visos „Žalgirio“ pajamos siekė 2 mln. 348 tūkst. eurų. Šiais metais planuojama surinkti 2 mln. 227 tūkst. eurų. Didžiausią paramą klubui pasiryžusi skirti Vilniaus savivaldybė. Jos indėlis į „Žalgirio“ biudžetą sieks 1 mln. 6 tūkst. eurų. Klubui tenkančios UEFA lėšos šiais metais sieks 575 tūkst. eurų, o dar 646 tūkst. eurų „Žalgiris“ surinks iš rėmėjų bei kitokios veiklos. „Šiais metais mūsų planuojamas pajamų biudžetas bus mažesnis 121 tūkst. eurų. Kadangi preliminarus išlaidų biudžetas siekia 2 mln. 252 tūkst. eurų, galima sakyti, kad turime nedidelį disbalansą, tačiau galime pasidžiaugti tuo, jog mums pavyko paskirstyti finansus tokiu, būdu, kad visos komandos reikmės būtų patenkintos. 1 mln. 82 tūkst. eurų bus skirti futbolininkų atlyginimams, administracijos darbuotojų atlyginimams planuojama išleisti 101 712 eurų, o dar 248 tūkst. eurų atiteks mokesčiams. Tai reiškia, kad 64 proc. viso planuojamo klubo išlaidų biudžeto bus skirta vien atlyginimams. Iš likusios dalies dar 201 tūkst. eurų skirsime „Žalgirio“ futbolo klubo jaunimo komandų reikmėms, planuojame reikšmingas investicijas į jaunųjų futbolininkų treniruočių bazės infrastruktūrą. Būtent darbas su jaunimu ir jaunųjų žalgiriečių integracija į pagrindinę „Žalgirio“ komandą šiais metais bus dar vienas svarbus strateginis mūsų tikslas“, – pareiškė „Žalgirio“ direktorė.
 
Po praėjusio sezono „Žalgirio“ gretose įvyko daug reikšmingų permainų, tačiau jaunųjų futbolininkų pozicijos klube tik sustiprėjo. Kontrolinėse rungtynėse progą pasireikšti gavo vartininkas Airidas Mickevičius, Karolis Uzėla, Dominykas Barauskas, Dominykas Kodz. Su pagrindine komanda treniruotėse darbavosi ir kiti „Žalgiris B“ futbolininkai – Pijus Petkevičius, Osvaldas Čipkus, Arminas Čivilis, Edvinas Morinas, Artūras Lukša. „Mes nuolat stebime jaunuosius žalgiriečius, geriausi iš jų sulauks savo šanso ir oficialiose rungtynėse. Be abejo, konkurencija dėl vietos pagrindinėje komandoje yra labai didelė, jaunimui tenka varžytis su patyrusiais, aukšto lygio futbolininkais. Bet tik tokioje aplinkoje galima tobulėti ir gerinti savo asmenines savybes“, – teigė „Žalgirio“ jaunimo ugdymo programos vadovas ir „Žalgiris B“ vyriausias  treneris Žydrūnas Grudzinskas.
 
Praėjusių metų gruodį „Žalgirio“ vairą perėmęs Aurelijus Skarbalius sutiko, kad jaunimo integracija į pagrindinę komandą yra svarbus uždavinys. Tačiau taip pat pastebėjo, kad šiuo metu komanda suformtuoa tokiu būdu, kad dėl vietos startinėje sudėtyje vyksta aštri konkurencija. Per kelis pastaruosius mėnesius 44 metų futbolo specialistas iš esmės pertvarkė komandą. Atsisveikinus su dalimi senbuvių, į jų vietą buvo pakviesti nauji futbolininkai. Spaudos konferencijoje buvo oficialiai pristatyti „Žalgirio“ naujokai – legionierius iš Brazilijos Marquinhos, serbas Marko Tomičius, prancūzas Jeremy Manzorro, slovakas Tomašas Malecas, Austrijos pilietybę turintis Tomašas Šimkovičius bei puolėjas iš Nigerijos Louisas Ogana. Po pusmečio pertraukos į „Žalgirį“ sugrįžęs ir kapitono pareigas iš su „Žalgiriu“ atsisveikinusio Egidijaus Vaitkūno perėmęs Georgas Freidgeimas tikino, kad suburta komanda gali papuošti sezoną aukso spalvomis. „Natūralu, kad po nesėkmingo sezono komanda reikėjo permainų. Šiais metais surinkti tikrai aukšto lygio, labai stiprūs futbolininkai, su komanda dirba puikus trenerių kolektyvas, tad aš neabejoju, jog mes būsime pasirengę įgyvendinti visus mums keliamus tikslus“, – teigė 30-metis futbolininkas.
 
Pasiruošimą sezonui pradėję sausio 8 dieną Vilniuje, vasario pradžioje žalgiriečiai beveik dvi savaites treniravosi Turkijoje, o per pasirengimo laikotarpį sužaidė penkerias kontrolines rungtynes. Per pirmus keturis mačus patyręs dvi nesėkmes ir du kartus sužaidę lygiosiomis, paskutinėse kontrolinėse rungtynėse „Žalgiris“ Vilniuje 3:1 įveikė Suvalkų „Wigry“ ekipą. „Visos mūsų treniruotės ir rungtynės vyksta pagal konkretų pasirengimo planą, pasinaudodami GPS technologija paremta „Catapult“ stebėsenos sistema, kuri leidžia stebėti futbolininkų judėjimą ir fiziologinius pokyčius realiu laiku, mes galime atitinkamai paskirstyti žaidėjams tenkančius fizinius krūvius. Džiugu, kad sunkus darbas atsiperka. Rungtynėse su „Wigry“ matėme, kad futbolininkai atsigauna po didelių jiems tekusių fizinių krūvių, yra energingesni, šviežesni ir geriau pasirengę aukšto intensyvumo rungtynėms. Be abejo, dar reikia daug dirbti gerinant tam tikrus techninius ir taktinius žaidimo niuansus, bet iš esmės esu patenkintas komandos atsidavimu, požiūriu į darbą ir pasiektais rezultatais“, – reziumavo A.Skarbalius.
 
Pirmąsias oficialias naujojo sezono rungtynes „Žalgiris“ žais jau šį sekmadienį. Vilniaus „Sportima“ arenoje vyksiančiose A lygos 1 turo rungtynėse žalgiriečiai susitiks su „Kauno Žalgirio“ futbolininkais. Rungtynių pradžia – 18 val.
 

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...