Ž.Grudzinskas: "Galima pralaimėti, tačiau reikia bent jau demonstruoti norą"

„Žalgiris B“ komanda šeštadienį Snaigės taurės turnyro 5-ojo turo rungtynėse 0:2 (0:0) nusileido svečių iš Latvijos – BFC „Daugavpils“ ekipai ir pasirodymą varžybose užbaigė penktoje vietoje.

Sudėtingomis sąlygomis vykusioje dvikovoje jaunieji žalgiriečiai pirmame kėlinyje niekuo nenusileido vyresniems varžovams, tačiau po pertraukos buvo priversti du kartus traukti kamuolį iš savo vartų tinklo. Nors antro kėlinio viduryje Daniel Žukovski turėjo puikią galimybę sušvelninti rezultatą, bet atkurti intrigos jam nepavyko. „Visada norisi laimėti, bet turi žinoti, ko sieki iš tų rungtynių, kam reikalingi atsarginiai žaidėjai. Štai ir šį kartą, pirmas kėlinys buvo lygus, bet po pertraukos atlikti keitimai žaidimo nepagerino. Deja, šiuo metu mūsų artimiausias rezervas nėra pajėgus tinkamai pakeisti iš rikiuotės iškritusius pagrindinius B komandos futbolininkus. Turime kelis sergančius, traumuotus jaunuolius, tad bent 4-5 pozicijos aikštėje buvo silpnesnės nei iš tiesų gali būti. Kita vertus, prisidėjo ir oro sąlygos – slidi aikštė, sniegas, šaltis. Varžovų komandoje žaidė patyrę futbolininkai, buvo vos keli mūsų amžiaus jaunuoliai. Jie greičiau apsiprato su žaidimo sąlygomis, o antrame kėlinyje išnaudojo mūsų klaidas ir pelnytai laimėjo. Šiek tiek apmaudu, kad praleidome įvarčius dėl vaikiškų klaidų, tačiau tik klysdami jaunuoliai bręsta ir gauna vertingos patirties“, – samprotavo „Žalgiris B“ vyriausias treneris Žydrūnas Grudzinskas.
 
Patyrę trečią nesėkmę per ketverias rungtynes „Žalgiris B“ futbolininkai Snaigės taurės turnyro A grupėje užėmė paskutinę vietą ir savo pasirodymą baigė. Vis dėlto, komandos vyriausias treneris Ž.Grudzinskas nesėkmių nesureikšmino. „Aš kiekvienose rungtynėse įžvelgiu tam tikrą pažangą. Pirmosios rungtynės su „VU Vilmesta“ buvo pačios prasčiausios, tiek rezultato, tiek ir žaidimo prasme. Galima pralaimėti, tačiau reikia bent jau demonstruoti norą, laikytis sutarto žaidimo plano. Pralaimėjome ir „Vilniaus Vyčiui“ (0:2), bet tose rungtynėse jau bent 25-30 min. žaidėme kokybišką futbolą. Su „Daugavpils“ ekipa sugebėjome žaidimo gijas išlaikyti jau 45 minutes, tad matosi, kad tobulėjame kiekvienose rungtynėse. Džiugina pergalė prieš Utenos „Utenį“ (1:0), manau, kad tai buvo mūsų kokybiškiausios rungtynės šią žiemą“, – teigė Ž.Grudzinskas.
 
Šiais metais „Žalgiris B“ komanda ir vėl turėtų žaisti LFF Pirmoje lygoje. Pernai jaunieji žalgiriečiai penkiolikos komandų turnyre užėmė 14 vietą. Anot Ž.Grudzinsko, šį sezoną komandos branduolį ir toliau sudarys jaunimo ekipų žaidėjai, tačiau tikimasi sulaukti ir pagrindinės „Žalgirio“ komandos atstovų. „Manau, kad turėsime stiprintis jaunuoliais, kurie negaus daug minučių pagrindinėje „Žalgirio“ komandoje, be to, planuojame, kad sezono metu mums padės bent 1-2 vyresni „Žalgirio“ futbolininkai. O kai turi 4-5 patyrusius, fiziškai ir techniškai pajėgesnius futbolininkus, jau gali konstruoti kitokį žaidimą. Kita vertus, dauguma Snaigės turnyre žaidusių žalgiriečių yra 17-18 metų. Jiems šiais metais teks daugiau žaisti Lietuvos jaunių (iki 19 metų) Elitinėse pirmenybėse, be to, jie talkins ir LFF Pirmoje lygoje. Vadinkime juos artimiausiu Žalgiris B komandos rezervu. Ne visi jie ateityje taps profesionaliais futbolininkais, bet jei turės noro, motyvacijos stengtis ir dirbti treniruotėse, gali pakovoti dėl vietos komandoje. Manau, kad mūsų laukia sunkus, bet ir labai įdomus sezonas. Pernai „Žalgiris B“ komandoje prasidėjo kartų kaita, ji tęsis ir šiais metais, tad jaunuoliams kovoti su vyrais bus labai nelengva. Kita vertus, dublerių komandos paskirtis – ugdyti jaunus, perspektyvius futbolininkus, padėti jiems žengti į vyrų futbolą“, – pabrėžė Ž.Grudzinskas